Nova vest
Tenis

Sreda, 06.05.2015.

23:29

Federer: Loš ritern kriv za poraz

Švajcarac Rodžer Federer rekao je posle ispadanja u drom kolu Mastersa u Madridu da ga je loš ritern koštao poraza.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Federera je Nik Kirjos izbacio psole tri taj brejka 6:7, 7:6, 7:6, pa će Australijanac u narednoj rundi igrati sa Džonom Iznerom.

"Moj problem je bio to što nisam mogao da vratim njegov servis. Riternirao sam katastrofalno. Kako je meč odmicao taj segment igre je bio sve gori, nisam pronalazio odgovarajuće pozicije, tako da mi je posle toga bilo teško da pronađem ritam“, rekao je Federer.

Drugi reket sveta pohvalio je svog 20-godišnjeg protivnika, sa kojim je trenirao pred prošlogodišnji Rolan Garos.

"Razočaran sam, ritern me je koštao pobede. Meč je bio brz, nije se mnogo toga dešavalo tokom poena, očekivao sam da će biti teže. Kirjosu svaka čast na servisu i na svemu što radi. On nema šta da izgubi, ne plaši se, ima dobru igru, može mnogo toga da dobije svojim servisom. Nadam se da će nastaviti naporno da radi i bori se za najbolje pozicije u tenisu", rekao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve