Nova vest
Tenis

Subota, 02.05.2015.

16:55

Pliškovoj češko finale u Pragu

Češka teniserka Karolina Pliškova osvojila je WTA turnir u Pragu, pošto je u finalu pobedila zemljakinju Luciju Hradecku sa 4:6, 7:5, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pliškova je do četvrte titule u karijeri došla posle preokreta, pošto je Hradecka imala prednost od 6:4 i 5:2 u drugom setu.

"Nije bilo lako igrati protiv češke teniserke pred domaćom publikom. Mi smo dobre prijateljice, često treniramo zajedno na turnirima i igale smo dva puta za nacionalni tim u Fed kupu. Drago mi je što sam ostala mirna i uspela da dođem to trofeja", rekla je 23-godišnja Pliškova posle meča.

Ona je prethodno osvajala turnire u Kuala Lumpuru (2013) i Seulu i Lincu prošle godine, dok Hradecka ni posle sedmog finala ne zna za uspeh na WTA turu. Turnir u Pragu igran je za nagradni fond od 250.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve