Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.04.2015.

10:17

Murinjo: Kao Britanac zbog Marija

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo otkrio je da se jednom prilikom osećao kao Britanac, i to zbog najboljeg tenisera te zemlje Endija Marija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Murinjo je Portugalac, ali već desetak godina mu je London stalni ili privremeni dom, još od vremena kada je prvi put preuzeo Čelsi.

Portugalac je već dve godine bez prestanka u Londonu, a trenutak kada se osećao kao Britanac desio se pre nego što je započeo svoj drugi mandat na „Stamford bridžu“.

Osećao sam se kao Britanac kada je Endi Mari osvojio Vimbldon“, rekao je Murinjo.

Mari je u finalu najprestižnijeg teniskog turnira na svetu 2013. godine pobedio Novaka Đokovića i postao prvi Britanac posle 77 godina koji je trijumfovao na Vimbldonu.

Pobeda na Vimbldonu je ista za sve igrače, ali kada ga je Britanac osvojio posle toliko godina, osetio sam neverovatne emocije. Nisam Britanac, ali sam se tog dana osećao kao da jesam. Vimbldon je više od Gren slema. Ima toliko sjajnih turnira, sjajnih mečeva, ali, Vimbldon je Vimbldon. Tradicija i istorija koje okružuju taj turnir su neverovatne. Postoje neki legendarni trenuci u vašoj sportskoj istoriji, a u fudbalu je to kada igrate na Vembliju. To je slično Vimbldonu. Teško je objasniti tu auru, samo dođete tamo i osetite je“, naglasio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve