Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2015.

13:05

FED: Srbija pobedila Paragvaj

Ženska teniska reprezentacija Srbije plasirala se Drugu Svetsku grupu Fed kupa, pošto je u Novom Sadu u plej-ofu savladala Paragvaj sa.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Pobednički poen Srbiji donela je Aleksandra Krunić pobedom nad Monseat Gonzales sa 6:0, 6:2. Ostalo je da se odigra meč u dublu kako bi se znao konačan rezultat.

Ivana Jorović je u prvom meču drugog dana poražena od Veronikom Sepede Rojg sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:1), posle nešto više od dva sata igre.

Posle prvog dana Srbija je vodila sa 2:0, a poene su donele Aleksandra Krunić i Ana Ivanović.

Ivanovićeva je prvobitno trebalo da nastupi u prvom nedeljnom meču, ali je Jorovićeva igrala umesto nje.

Tok meča Krunić - Gonzales:

Aleksandra Krunić je u potpunosti nadigrala protivnicu u prvom setu. Lako je osvajala svoje servis gemove, a nije se mučila ni kada je Gonzales bila na servisu i bez izgubljenog gema osvaja prvi set.

Svoje servis gemove na početku drugog seta obe teniserke su dobile bez izgubljenog poena. Usledio je brejk Krunićeve, koja potom osvaja i treći uzastopni gem. Njen nalet prekida igračica iz Paragvaja, ali srpska teniserka nastavlja usvom ritmu, još jednom joj oduzima servis, pa je servirala za pobedu. Imala je malo problema u tom gemu, ali je preokrenula i ostvarila pobedu – 6:2.

Tok meča Jorović - Rojg:

U prva četiri gema nije viđen brek. Jorovićeva je u trećem gemu imala priliku da oduzme servis protivnici, ali nije uspela. Rojg je dosta grešila, a kako je vreme odmicalo srpska teniserka je bila sve agresivnija, što je rezultiralo brejkom iz trećeg pokušaja u petom gemu za 3:2. Jorovićeva je potvrdila brejk, u nastavku su obe bile sigurne na svoj servis, da bi Rojg i nastavku izgubila servis, a srpska teniserka osvojila prvi set sa 6:3.

Početak drugog seta obeležili su brejkovi, jedan Jorovićeve i dva koja je napravila Rojg. Mini seriju protivnice prekida srpska teniserka i smanjuje zaostatak. Međutim, Rojg je nastavila tamo gde je stala, vezala tri gema i izjednačila u setovima - 6:2.

Ivana je imala problem sa mišićem zbog čega je naš tim morao da traži medicinski tajm-aut. Posle dva uzastopna dobijena gema Paragvajke na početku drugog seta, Jorovićeva smanjuje rezultat. U nastavku sprska teniserka nije imala rešenja za igru protivnice koja je nizala gemove i brejkove i upisala pobedu - 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve