Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2015.

11:28

MK: Novak igra finale za istoriju

Najbolji teniser planete Novak Đoković od 14:30 igra finalni meč na Mastersu u Monte Karlu protiv Čeha Tomaša Berdiha.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Getty Images Sport

Đoković je u Kneževini nastavio sa sjajnim partijama ove sezone i ima priliku da se po nekoliko osnova upiše u istoriju tenisa.

Novak juri 23. titulu na turnirima iz serije 1000, a ukoliko uspe u toj nameri, izjednačiće se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu večne liste.

Takođe, srpski predstavnik ima priliku da postane jedini igrač kojem je pošlo za rukom da osvojio tri prva Mastersa u sezoni.

On je u polufinalu savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3 i obezbedio već peto finale u godini. On je baš protiv najvećeg rivala stigao do 20. pobede i samo protiv Rafe ima toliko uspeha.

Ovaj turnir mi mnogo znači. Očigledno, poseban je jer se igra u mestu gde živim i treniram. Treniram u ovom klubu tokom cele godine. Zbog toga sam motivisan da osvojim titulu, samo poslednji korak me deli od toga i čeka me duel sa Tomašom, koji je igrao odlično ove nedelje“, rekao je Đoković.

Na tom putu stoji mu Berdih sa kojim se do sada 20 puta sastajao i trenutno vodi sa 18-2 u pobedama. Poslednji put sastali su se ove godine u Dubaiju, kada je Đoković slavio sa 6:0, 5:7, 6:4, a Berdih ne zna za pobedu nad srpskim teniserom od maja 2013. godine, kada je u tri seta došao do pobede na Mastersu u Rimu.

Tomaš igra odlično u Monte Karlu – savladao je na putu do finala Sergeja Stahovskog, Roberta Bautisa-Aguta, Miloša Raonića i Gaela Monfisa, pritom ne izgubivši nijedan set.

Ova godina je sjajna za mene. Sve teče kao što smo planirali. Fali nam trofej, ali imam šansu u nedelju. Mislim da ću pokušati da stavim sebe u najbolju moguću poziciju za to, moram da budem potpuno spreman. Za sada je sjajna nedelja iza mene i to je pozitivan znak”, rekao je Berdih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve