Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2015.

22:11

Novak: Želim ovu posebnu titulu

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je da želi titulu na Mastersu u Monte Karlu, za koju je rekao da će biti posebna iz više razloga.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Claude Paris

Đoković je u finalu pre finala slavio protiv osmostrukog šampiona u Kneževini Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3, a za titulu će se boriti sa Čehom Tomašom Berdihom.

Ovaj turnir mi mnogo znači. Očigledno, poseban je jer se igra u mestu gde živim i treniram. Treniram u ovom klubu tokom cele godine. Zbog toga sam motivisan da osvojim titulu, samo poslednji korak me deli od toga i čeka me duel sa Tomašom, koji je igrao odlično ove nedelje“, rekao je Đoković.

Novak se do sada 20 puta sastajao sa Berdihom i trenutno vodi sa 18-2 u pobedama. Poslednji put sastali su se ove godine u Dubaiju, kada je Đoković slavio sa 6:0, 5:7, 6:4, a Berdih ne zna za pobedu nad srpskim teniserom od maja 2013. godine, kada je u tri seta došao do pobede na Mastersu u Rimu.

Svestan sam činjenice da me ljudi smatraju favoritom zbog rezultata koje sam postizao, ali i međusobnog skora sa njim. Ali, i dalje se isto pripremam, imam istu rutinu i pristup, ne zalećem se posle ove pobede, iako je ona velika. Čeka me još jedan meč“, naglasio je Novak.

Berdih je u polufinalu bio bolji od Francuza Gaela Monfisa sa 6:4, 6:1, a od početka takmičenja u Monaku je nanizao trijumfe nad Sergejem Stahovskim, Robertom Bautista-Agutom i Milošem Raonićem.

Mislim da on voli da igra na šljaci. To mu daje vreme da iskoristi svoj forhend, uz bekhend, takođe. On ima dobar servis, ostvario je pobede nad dobrim igračima od početka turnira. On je jedan od najkonstantnijih igrača ove godine i siguran sam da će biti motivisan. Pokušaću da ga nastavim u ritmu koji sam imao ove nedelje, da nastavim da igram kako sam igrao do sada. Ako to uradim, imam dobre šanse“, istakao je Đoković.

Finalni duel Mastersa u Monte Karlu igra se u nedelju od 14.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve