Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2015.

15:05

MK: Novak dobio Nadala za finale!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u dva seta.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo/Claude Paris

Novak je u 43. međusobnom duelu sa Nadalom slavio sa 6:3, 6:3, posle jednog sata i 37 minuta igre i tako došao do 20. trijumfa nad Nadalom.

Novak će se u nedelju za svoju 23. titulu na turnirima Masters serije boriti sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je pobedio Francuza Gaela Monfisa sa 6:1, 6:4.

Ukoliko uspe da osvoji svoju drugu titulu u Kneževini izjednačiće se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu na večnoj listi sa 23 trofeja na Mastersima.

Đoković i Nadal su se u Monte Karlu prvi put sastali posle skoro 11 meseci, koliko je prošlo od finala Rolan Garosa. Španac je od tada imao velike probleme sa povredom, dok je Novak nizao odlične rezultate i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Nadal je bolje počeo meč, napravio brejk i odmah ga potvrdio, međutim, Đoković uzvraća na isti način, zatim i preokreće. Iako je na početku imao nekoliko grešaka, usledila je agresivnija igra, pa je sve išlo mnogo lakše za srpskog tenisera, koji je Nadalu prepustio samo jedan gem. Viđen je sjajan tenis, uz mnogo atraktivnih poena.

U drugom setu, Novak je praktično sve vreme kontrolisao igru, a prelomio ga je ponovo u sedmom gemu. Taj gem bio je verovatno i najzanimljiviji u celom meču, pošto je viđen niz dugih razmena udaraca, a Novak je sjajno pritiskao Nadala. Usledio je siguran servis gem Novaka, koji je i u narednom gemu nastavio sa agresvinom igrom, koja je rezultirala novim brejkom i samim tim sjajnim trijumfom.

Tok meča

Đoković je bio prvi na servisu, Nadal je dobro reternirao i stigao do brejk lopte. Posle duge razmene udaraca, u kojima se Španac uglavnom branio, uspeva da oduzme servis srpskom teniseru, a zatim i da lako potvrdi brejk za 2:0. Novak je bio agresivan, ipak Nadal stiže do nove brejk lopte, ali je nije iskoristio izbacivši loptu u aut, posle čega Đoković osvaja prvi gem na meču.

Konačno i Novak stiže do brejka, posle drop šota Nadal je vratio loptu, ali je Đoković uspeo da ga prebaci i pogodi polje. U dobrom ritmu nastavio je srpski teniser i potvrdio brejk bez izgubljenog poena. U nastavku su obojica bili sigurni na svom servisu. U sedmom gemu Novak je servirao, viđeno je nekoliko atraktivnih poena, a Đoković nije dozvoljavao Nadalu da stigne do brejk lopte, koji uglavnom napada forhend dijagonalama.

Ovaj izuzetno uzbudljiv gem pripao je prvom reketu sveta koji vodi sa 4:3. Dve brejk lopte imao je Đoković, prvi put je pogrešio, ali je drugi put bio siguran. Đoković je servirao za prvi set, poveo sa 40:0, Španac je smanjio osvojivši dva poena, ali je Đoković bio siguran i osvojio prvi set sa 6:3.

Nadal je uglavnom stajao daleko iza osnovne linije, što mu i nije donelo mnogo, jer je Đoković na početku drugog seta imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Nije bilo previše uzbuđenja u nastavku jer su obojica bili sigurni na svoj servis, ali se i dalje na vrhunskom nivou, uz pregršt lepih poena.

Novak i Nadal su vodili veliku borbu u sedmom gemu, viđen je veliki broj dugih razmena udaraca, a srpski teniser tri puta spasao gem lopte, a posle prve i treće je došao do brejk šanse. Tada je došlo do duge razmene udaraca, Nadal je izašao na mrežu i Đokoviću poslao tako lopticu da ga malo pomeri iz ravnoteže, pa ju je prvi teniser sveta poslao u aut, da bi Španac od druge odservirao as. Odmah potom, srpski teniser je dobio novu šansu za brejk, koju je iskoristio kada je Nadal poslao loptu u aut.

Najbolji teniser sveta potom je imao veoma siguran servis gem u kojem je Nadalu prepustio jedan poen, imao prvi as udarac na meču i tako poveo sa 5:3. Nadal je u narednom gemu imao velikih problema sa servisom, što je Novak iskoristio i stigao do prve meč lopte posle nešto više od jednog i po sata igre. Međutim, Španac je odlično reagovao i lopticu poslao pravo na liniju, međutim, Đoković je nedugo zatim stigao do nove šanse, protiv koje Nadal nije imao rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

375 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve