Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2015.

11:30

Rafole 43. put – Ko će u finale?

Posle skoro godinu dana i finala Rolan Garosa, najbolji teniser sveta Novak Đoković i Rafael Nadal igraju polufinale mastersa u Monte Karlu od 15.30.

Izvor:

Autor:

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Biće ovo 43. duel dvojice velikih šampiona, prvi polufinalni posle šest uzastopnih u finalima, a Španac vodi sa 23-19.

Beogađanin, zvanično najbolji sportista planete, nalazi se u strahovit formi, pošto je, posle titula na prvom Gren Slemu sezone Australijan Openu i Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, rivalima u Monte Karlu prepustio samo 12 gemova u tri meča.

Takođe, Srbin je na putu do novog duela sa najvećim rivalom oborio još jedan rekord 'belog' sporta – postavši u duelu sa Marinom Čilićem (6:0, 6:3) igrač sa najviše setova dobijenih bez izgubljenog gema od početka godine.

"Nedelja nije mogla bolje da počne za mene, nadam se da ću protiv Rafe nastaviti u istom ritmu. Ako uspem, to će mi omogućiti mesto u finalu. Moram da se pripremim mentalno. Osim toga, mislim da sam fizički spreman, nisam proveo mnogo vremena na terenu. Takođe, osećam lopticu veoma dobro i nadam se da ću pružiti dobru partiju. Znam da ću morati da držim visok nivo igre tokom celokupnog meča“, rekao je Novak.

Đoković, koji se nalazi u seriji od 15 trijumfa, juri svoje 33 Masters finale (22-10), a ukoliko uspe da osvoji svoju drugu titulu u Kneževini izjednačiće se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu na večnoj listi sa 23 trofeja.

Srbin i Španac sastali su se u finalu Monte Karla 2013. godine. Tada je Nadal imao 46 uzastopnih pobeda, a da je pri tom izgubio samo sedam setova, ali je Novak ipak stigao do prve svoje titule na Azurnoj obali.

S druge strane, Maljorčanin je u borbi za polufinale u Kneževini posle iscrpljujuće borbe od skoro tri sata savladao sunarodnika Davida Ferera – 6:4, 5:7, 6:2. Osmostruku šampion Monte Karla je 40. puta bio učesnih finala Mastersa (27-13), a sa 27 titula najuspešniji je pojedinac u istoriji.

To će ujedno i biti prvo veliko polufinale za Rafu od povratka na teren posle pauze zbog povrede, pošto je prethodno beležio slabe rezultate na velikim turnirima. U poslednjih deset duela skor je izjednačen – 5:5.

"Nisam favorit, to je očigledno. Uvek će biti veoma težak meč ako igrate protiv igrača koji sve osvaja, kao što on radi, zar ne? On igra gotovo perfektno, radi sve kako treba i dobija mečeve bez većih problema. Kada stvari idu tako dobro, teško je zaustaviti igrača poput Novaka. Kao što sam rekao i pre turnira, danas nije moja borba, ali me sutra čeka dobar meč. Nova šansa da budem na terenu, uživam u meču i ponovo pronađem osećaj koji sam imao danas. Onda ćemo videti šta će se desiti“, rekao je Nadal.

U drugom polufinalu sastaće se Čeh Tomaš Berdih i Francuz Gael Monfis, a taj meč na programu je od 13 časova.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve