Nova vest
Tenis

Petak, 17.04.2015.

08:16

Još po korak do Đoković – Nadal

Prvi teniser sveta Novak Đoković i Marin Čilić oko 13.30 igraju četvrtfinalni meč turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Program počinje u 10.30, a pre tog duela igraju Berdih – Raonić i Dimitrov – Monfis.

Ukoliko savlada Čilića, Đoković će se u polufinalu sastati sa boljim iz španskog meča Rafael Nadal – David Ferer. Do sada je Novak dobio svih 11 okršaja sa Čilićem, uključujući i sva četiri prošle sezone.

"Čeka me Marin Čilić, koji je osvajač Gren slema i igra tenis svog života. Imao je probleme sa povredom u poslednjih nekoliko meseci, ali je uspeo da pobedi Congu. Gledao sam malo taj meč i izuzetno se radujem tom izazovu. Očigledno je da me od sada čekaju teži izazovi“, rekao je Đoković.

Novak je već jednom osvojio titulu u Monte Karlu, kada je 2013. u finalu dobio Nadala. Prošle sezone izgubio je od Federera u polufinalu.

Ukoliko osvoji trofej, Đokoviću će to biti 23. titula iz Masters 1000 serije, čime bi se na drugom mestu večne liste izjednačio sa Federerom.

Nadal nije blistao u meču sa Iznerom, ali je dobio u tri seta i posle meča je izjavio da je izuzetno srećan što je na taj način dobio meč jer je izgubio prethodna tri duela u tri seta.

Ferer je odigrao vrlo kvalitetan meč i pobedio Simona takođe u tri seta, a ove sezone igra vrlo dobro i već je osvojio sve titule. Dobio je Nadala šest puta u karijeri, od toga jednom baš prošle godine u istoj fazi turnira u Monte Karlu. Međutim, Rafa je slavio čak 22 puta, uključujući i njihov poslednji duel na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve