Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.04.2015.

20:28

Nadal: Ferer je uvek izazov

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je plasman u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu sjajan rezultat za njega.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Nadal je u osmini finala slavio protiv Amerikanca Džona Iznera, posle velike borbe sa 7:6 (8:6), 4:6, 6:3, i sada ga čeka susret sa sunarodnikom Davidom Fererom.

Bilo mi je važno kako sam odigrao treći set. Sa psihološke strane, mislim da će imati pozitivne efekte. Igra i nivo tenisa je bio na višem nivou u odnosu na prva dva seta, i to mi je mnogo bito. Presrećan sam što sam u četvrtfinalu, to je odličan rezultat za mene“, naglasio je Nadal.

Trenutno peti teniser sveta je istakao da mu je svaki put teško da igra protiv Iznera.

Kada igrate sa njim, pod velikim ste pritiskom sve vreme. Mislim da sam u početku igrao previše iza osnovne linije. Imao sam šansu da idem na vinere previše puta, što se nije desilo u trećem setu. Tada sam bio bliži osnovnoj liniji, više sam kontrolisao poene svojim forhendom. To je najvažniji deo moje igre na svakoj podlozi, ali posebno na šljaci“, rekao je Nadal.

Nadal u Kneževini ima skor od 52 pobede i samo tri poraza, a od 2005. do 2012. godine je tamo osvojio osam titula. U borbi za finale čeka ga Ferer, sa kojim ima međusobni skor 22/6.

Mečevi sa Davidom su uvek izazov. Čak i kada igrate najbolje što možete, on je uvek veliki izazov. Predstojeći susret neće biti izuzetak. Verujem da će to biti veliki test za mene. On je jedan od igrača koji su ostvarili veliki broj pobeda ove sezone, ima veliko samopouzdanje. Igra veoma dobro i jedan je od najboljih na svetu. Biće veliki izazov i radujem se tom duelu“, naglasio je španski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve