Nova vest
Tenis

Sreda, 15.04.2015.

19:50

Rafin novi reket – još više spina

Rafael Nadal, peti teniser sveta, promenio je reket pred sezonu na šljaci za koju mu je sponzor Babolat pripremio novu verziju 'pametnog reketa'.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Novi reket omogućava Maljorčaninu da lopticu udara snažnije i sa više spina, ali mu i smanjuje kontrolu preciznosti.

Reket poseduje senzor u dršci, uz pomoć kojeg Nadal može preko aplikacije da prati kojim delom reketa je zahvatao lopticu. Osim toga, i LED lampice koja svetli kada je upaljen, novi produkt francuske kompanije isti je po dimenzijema i težini kao prethodni.

Španac je prvi put igrao sa novim 'oružjem' u meču drugog kola mastera u Monte Karlu protiv Lukasu Puija – a mladom Francuzu prepustio je samo tri gema.

"Danas sam igrao čvrsto, pri tom, nisam pravio greške u nizu. Igrao sam agresivno kada je to bilo potrebno. Odigrao sam nekoliko dobrih pasing udaraca, što nisam bio u stanju da činim prethodnih meseci, barem ne toliko kvalitetno", rekao je Nadal, "Vraćam se u hotel sa fantastičnim osećajem – jer sam odigrao, verovatno, najbolji meć u godini. Mentalni pristup je bio zadovoljavajući, kao i koncentracija".

U narednom kolu u Kneževini, Mastersa koji je osvajao čak osam puta, Nadal će igrati protiv Džona Iznera, koji je eliminisao Viktora Troickog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve