Nova vest
Tenis

Sreda, 15.04.2015.

17:02

Novak: Želje RG i da zadržim strast

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je u intervjuu za CNN da su mu želje do kraja karijere da osvoji Rolan Garos i zadrži strast prema tenisu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo

Đoković je u sredu po drugi put u karijeri osvojio nagradu Laureus za najboljeg sportistu sveta, a tim povodom se i uključio u program američke televizije iz Monte Karla.

Upravo u Kneževini je ove nedelje startovala nova sezona na šljaci, koja će biti krunisana Rolan Garosom, jedinim Gren slemom koji Novak nije osvojio.

Na pitanje da li može da prekine vladavinu Rafaela Nadala u Parizu Novak je rekao:

Niko nije nepobedivi, ali je Nadal najveći izazov na šljaci, on je ‘kralj šljake’. Izgubio je samo jedan meč u parizu. Ali, on nije jedini kojeg želim da pobedim tamo. Tu su Federer, Vavrinka, ima još dosta igrača. Nivo muškog tenisa je trenutno neverovatan, želim samo da budem posvećen, da uživam i, nadam se, ostvarim dobre rezultate na šljaci”, rekao je Đoković i istakao da je imao dobar razlog zašto nije mogao da prisustvuje dodeli Laureus nagrada u Šangaju, jer ove nedelje igra u Monte Karlu.

Novak je više puta ponovio da mu je titula na Rolan Garosu najveći cilj do kraja karijere, ali je otkrio i šta mu je još važno.

Na profesionalnom nivou, želim da osvojim Rolan Garos, da kompletiram Gren slem, osvojim što više, ali da zadržim strast i ljubav prema tenisu. Počeo sam da igram tenis sa četiri godine, voleo sam ga svim srcem, dok god to osećam, nastaviću, a nadam se da imam još mnogo godina pred sobom. Privatno, želim da budem najbolji muž i otac i da iskoristim uspehe i privilegiju da budem najbolji da pomognem drugima, da budem uspešan sa svojom Fondacijom, koja pomaže predškolskim ustanovama i vrtićima i da nastavim sa tim”, otkrio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve