Nova vest
Tenis

Utorak, 14.04.2015.

08:31

Nadal: Nisam više favorit na šljaci

Španski teniser Rafael Nadal poručio je da niko ne bi trebalo da ga smatra za apsolutnog favorita na turnirima koji se igraju na šljaci.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Ovonedeljnim Mastersom u Monte Karlu zvanično je počela sezona na toj podlozi na kojoj je 28-godišnji Nadal do sada ostvario 325 pobeda i samo 25 poraza.

Trenutno peti teniser sveta će u Kneževini prvi meč igrati u sredu, a rival će mu biti pobednik susreta između Austrijanca Dominika Tima i Lukasa Puija iz Francuske.

Nadal je u Monte Karlu osvojio devet titula, a iako je prethodnih sezona imao problema sa povredama, na šljaci je najbolje igrao, zato što je to najsporija podloga.

Nemam nikakav pritisak ove godine. Nisam favorit ni za šta. U poslednje vreme sam igrao mnogo lošije od svih svojih rivala. Zbog toga pritisak nije na meni, ovde sam došao motivisan samo da uradim nešto bolje nego što je slučaj bio do sada. Najvažnije je da se ponovo osećam dobro na terenu, da vratim samopouzdanje i napredujem“, naglasio je Nadal.

Španac je naglasio da mu je trenutno sve teže jer nema samopouzdanja na terenu, ali da se nada da će se to promeniti na šljaci.

Napredovao sam tokom svake nedelje pre Majamija i tamo sam odigrao loše. Kada bih uspeo da vratim samopouzdanje, da nađem svoju igru na šljaci, sve će biti manje teško. Radim na tome da igram dobro što pre je moguće, a da ne verujem da to mogu, ne bih bio ovde. Ovde sam jer imam motivaciju strast i emocije da bih nastavio da igram tenis“, istakao je Nadal.

Teniski trener Patrik Muratoglu rekao je da Toni i Rafael Nadal već nekoliko godina govore kako Rafa nije u pravoj formi i da su rivali bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve