Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.04.2015.

17:25

RF želi, može li do nove GS titule?

Rodžer Federer smatra da je uradio sve što je potrebno da spreman dočeka sezonu na šljaci.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Imam dobar osećaj u vezi sa svojom igrom i fizičkom spremom. Došao sam ovde u četvrtak kako bih trenirano na Centralnom terenu, a za to u prošlosti nisam uvek imao priliku. Mislim da sam učinio sve potrebne stvari kako bih se pripremio za sezonu na zemlji“, rekao je Federer.

“Što se tiče kondicije i svega ostalog, morao sam više da radim u trening-blokovima u odnosu na prošlu godinu i zato sam srećan što je iza mene odmor koji sam uzeo. Imaću još jedan blok posle Monte Karla kad se vratim u Švajcarsku, možda još jedan posle Madrida. To je plan i mislim da će dobro funkcionisati za Rolan Garos i Vimbldon, i za dalje“, dodao je Švajcarac.

Rodžer je do sada u karijeri osvojio 17 Gren slem trofeja, u avgustu puni 34 godine, ali ne odustaje od nove najveće titule.

“Uvek ciljam na Gren slem titulu, zato igram i to je moj sledeći cilj. Ako bih mogao da biram, voleo bih da osmi put osvojim Vimbldon“, kaže Federer.

U Monte Karlu je Rodžer četiri puta gubio u finalu – tri puta od Nadala i prošle godine od zemljaka Stana Vavrinke.

“Bio sam blizu, ne znam da li sam bio na dva, tri ili četiri poena do trijumfa. Osećao sam da sam imao šanse, ali sećam se i da je Stan zaigrao bolje. Bio sam i srećan zbog njega. Igrao sam vrlo dobro ceo turnir, finale je bilo dobro, a ja sam se u trećem setu umorio, plus sam bio užasni prehlađen. Stan je zaslužio pobedu jer ja nisam završio posao u drugom setu kada sam morao“.

Na startu ovogodišnjeg turnira Federer će igrati sa boljim iz meča Šardi – Švarcman.

“Ovo je uvek prvi turnir na šljaci posle sedam meseci na betonu. Žreb je uvek težak na početku – Šardi je već igrao u Hjustonu, a Švarcman je dobio dva meča u kvalifikacijama“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve