Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.04.2015.

18:35

Rusedski: Bes Novaka čini šampionom

Novak Đoković kanališe bes na terenu na najbolji način i zbog toga je toliko veliki šampion, smatra Greg Rusedski.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Đoković je u nedelju još jednom potvrdio svoju dominaciju u svetskom tenisu pobedivši u finalu Mastersa u Majamiju Endija Marija sa 7:6, 4:6, 6:0.

Srpski teniser nije igrao na svom najvišem nivou, a posle izgubljenog drugog seta dobio je opomenu jer je besno uzeo peškir i počeo da viče na svoju ložu. Ipak, u trećem setu je odigrao fantastično ne prepustivši rivalu nijedan gem.

Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, kaže da Novak uvek posle takvih situacija igra briljantno.

„Kada se iznervira, pokušava da izbaci frustraciju iz sebe. On u tome i uspeva, ostavlja sve iza sebe i zbog toga je takav šampion. Ako ne ispolji frustraciju na terenu i to ostavi u sebi, onda ne može da igra toliko dobar tenis. On iskoristi bes, otarasi ga se i nastavlja dalje. Fizički, mentalno, tehnički i taktički on je bez dileme prvi teniser sveta. Boris Beker je dodao neke dimenzije u njegovu igru, kod servisa i voleja. Lepo je bilo videti da je završio meč sa Marijem igrajući servis-volej, u prošlosti to nismo viđali“, kaže Rusedski.

On ističe da će Novak sada pokušati da osvoji jedini Gren slem koji mu nedostaje, Rolan Garos.

„Biće zbog toga važni turniri u Monte Karlu i Rimu, kako bi stekao prednost nad Nadalom. Đoković ima sve i velika je šansa da će u Parizu osvojiti Gren slem koji mu nedostaje.“

Đoković se izvinio skupljaču loptica i celokupnoj javnosti zbog ispada tokom finala Mastersa u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve