Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.04.2015.

09:02

Đoković: Ne gledam rezultate drugih

Novak Đoković kaže da nije manje motivisan kada na turniru nema njegovih najvećih rivala – Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Iskreno, ne obraćam previše pažnje na rezultate ostalih igrača. Naravno da su oni moji najveći protivnici i da turnir izgleda malo drugačije bez njih, u to nema sumnje. Ipak, iz moje perspektive jedino je važno da radim svoj posao. Rodžer nije došao, želi da se fokusira na sezonu na šljaci, Rafa je ispao rano, ali to ne menja ništa u mom pristupu“, rekao je Đoković.

Novak je u četvrtom kolu bio na ivici poraza – Dolgopolov je imao set viška, 3:0 u trećem i dve brejk lopte za dupli brejk, ali je Đoković uspeo da preokrene.

“Verovatno bih pre nekoliko godina izgubio ovaj meč. Ipak, dobio sam na iskustvu, radio sam na sebi, pokušao da razumem kako da se poboljšam i da postanem bolji igrač i jača osoba. Sve to je uticalo da pronalazim bolje načine da se izborim sa nezgodnim situacijama“.

Sledeći Novakov rival biće David Ferer, koji je u četvrtoj rundi pobedio Žila Simona sa 7:6, 6:0.

Sa 32-godišnjim Špancem, koji i ove sezone igra sjajno i već ima tri titule, Đoković je igrao 18 puta i ima 13 pobeda. Srpski teniser upisao je sedam uzastopnih pobeda nad Fererom, poslednju u Šangaju prošle godine sa 6:4, 6:2.

Meč Đoković – Ferer na programu je između četvrtka i petka od jedan ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Prethodno se od 21 sat sastaju Kei Nišikori i Džon Izner, a u četvrtak se igraju i mečevi ženskog polufinala – Serena Vilijams igra sa Simonom Halep (ne pre 3.00), dok Andrea Petković za rivalku ima Karlu Suares Navaro (19.00).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve