Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.04.2015.

02:35

Halepova na Serenu u polufinalu

Rumunka Simona Halep plasirala se u polufinale Majamija gde će igrati sa prvim favoritom Serenom Vilijams.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Treća nositeljka u Ki Biskejnu je bez većih problema nadigrala domaću predstavnicu Sloun Stivens sa 6:1, 7:5.

Vilijamsova je prethodno protiv Zabine Lisicki ostvarila 700. pobedu u karijeri. Halepova i Vilijamsova su do sada imale pet međusobnih duela, a Rumunka je samo jednom pobedila najbolju teniserku sveta.

Halepova je Vilijamsovu nadigrala samo prošle godine u grupnoj fazi WTA finala u Singapuru sa 6:2, 6:0. Međutim, u finalu tog turnira osvojila je samo tri gema.

Pre desetak dana trebalo je da se sretnu u polufinalu Indijan Velsa, ali joj je Vilijamsova predala meč bez borbe. U drugom polufinalu Majamija igraće Andrea Petković i Karla Suares-Navaro.

Stivensova je najavila veliku borbu jer je već u prvom gemu imala dve brejk šanse, nije ih iskoristila, da bi joj već u sledećem Rumunka oduzela servis. U nastavku seta Halepova je bila suverena na svom servisu, te novim brejkom u šestom gemu stigla do 1-0.

Rumunka je nastavila u sjajnom ritmu i na startu drugog seta, u prva tri gema je napravila dva brejka i najavila ubedljivu pobedu, a onda je pala.

Stivensova ekspresno vraća oba brejka te stiže do 3:3, usledila je egal boba u naredna četiri gema bez brejk šansi, da bi Amerikanka podbacila u 11. gemu što Halepova koristi, pravi novi brejk i dobija meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve