Nova vest
Tenis

Sreda, 01.04.2015.

21:19

Loša Serena u ’klubu 700’

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u polufinale WTA turnira u Majamiju i ostvarila 700. pobedu u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Serena je u četvrtfinalu savladala Zabine Lisicki iz Nemačke sa 7:6, 1:6, 6:3, posle nešto više od dva sata igre.

Mlađa od sestara Vilijams tako je nastavila put ka odbrani titule, a u borbi za finale čeka je pobenica meča Simone Halep i Sloun Stivens.

Amerikanka je odigrala očajan meč – bila je veoma nervozna, igrala je maltene iz mesta i slabo se nameštala na udarce, pa je na kraju imala čak 44 neiznuđene greške, uz 24 vinera.

S druge strane, Nemica je bila motivisana, sjajno odigrala drugi set, ali je grešila u najvažnijim trenucima.

Već u četvrtom gemu prvog seta Serena je napravila brejk i činilo se da će i ovaj meč trajati kratko. Međutim, Lisicki se vratila, servirala za 1-0 i imala set loptu.

Aktuelna šampionka frustraciju je sredinom tog dela igre istresla na reketu, a onda u taj brejku došla do prednosti. Imala je i brejk viška, ali se njena igra tada potpuno raspala – Lisicki je vezala šest gemova i sa 6:1 došla do izjednačenja.

Ipak, oduzet servis na samom startu odlučujućeg seta bio je dovoljan za 700. pobedu u karijeri koja je, po običaju, nagrađena tortom organizatora.

Serena Vilijams je do sada osvojila 19 Gren slem titula, a posle ovog trijumfa se priključila malom klubu od sedam teniserki koje su imale 700 pobeda.

Martina Navratilova je ostvarila najviše pobeda u istoriji ženskog tenisa - 1.442. Posle nje idu Kris Evert sa 1.309, Štefi Graf sa 902, Virdžiija Vejd ima 839, Aranča Sančes-Vikario 759, Lindzi Devenport 753, a Končita Martines 739.

Ovo je takođe bila 19. uzastopna pobeda Serene Vilijams, pošto je poslednji poraz pretrpela u oktobru, od Simone Halep u prvom krugu završnog turnira u Singapuru.

Nastavila je i fenomenalnu seriju u Majamiju ostvarivši 16. uzastopni trijumf, u kojem je poslednji put izgubila 2012. od Karoline Voznijacki u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve