Nova vest
Tenis

Utorak, 31.03.2015.

20:07

Britanci "kupili" tenisera

Najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene dobio je državljanstvo Velike Britanije i od sada će nastupati pod zastavom te zemlje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Arun Sankar K.

Bedene je trenutno 83. teniser sveta, na britansko državljanstvo je čekao sedam godina, a izjavio je da mu se ostvario san.

Britanske papire dvadesetpetogodišnji Bedene preuzeo je u Hatfildu u društvu devojke i porodice, a uskoro će dobiti i pasoš, pa će i zvanično postati "broj dva" britanskog tenisa, uz Endija Marija.

"Ovo je jedan od najposebnijih dana u mom životu. Bio je to dug proces, posle sedam godina konačno sam dobio britansko državljanstvo i osećaj je neopisiv. To sam želeo otkako sam prvi put kročio na tlo ove prelepe zemlje i ponosan sam što ću je zastupati na ATP turnirima. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da ostvarim san, radujem se budućnosti koja me čeka kao britanskog državljanina", izjavio je Bedene.

Na početku godine Novak Đoković je istakao da bi teniserima trebalo dozvoliti da promene državu za koju nastupaju.

On je na početku karijere odbio ponudu Velike Britanije da nastupa za ovu kraljevinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve