Nova vest
Tenis

Utorak, 31.03.2015.

03:07

Džaba genijalan potez, ispao Grigor

Američki teniser Džon Izner pobedio je devetog nosioca Grigora Dimitrova sa 7:6 (7-2), 6:2 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

U Iznerovom sledećem meču gledaćemo festival asova i verovatno vrlo mali broj dugih poena, pošto će mu suparnik biti Miloš Raonić.

Oba dosadašnja meča sa Kanađaninom Izner je dobio, oba istim rezultatom – 7:6, 6:4.

Dimitrov je bolje počeo meč, odlučnije i agresivnije, pa je već u trećem gemu stvorio dve vezane brejk lopte, doduše posle diskutabilne sudijske odluke.

Linijski sudija viknuo je ’aut’, čelendž je prepravio njegovu odluku, a sudija Bernardes dodelio je poen Dimitrovu jer je smatrao da je linijski sudija kasno doneo odluku i da nije uticao na Amerikanca.

Izner je tu odluku nazvao “užasnom“, ali ona ga je samo dodatno motivisala, pa je ’bombama’ iz servisa preokrenuo gem.

Do kraja seta nije bilo šansi za brejk, mada je Dimitrov još jednom izvršio pritisak na servis protivnika. U taj brejku je Izner dočekao svojih pet minuta – fantastično je servirao, a pri rezultatu 3:2 uspeo je dva puta u nizu da vrati servis i da dočeka greške Bugarina sa osnovne linije.

Tu je prvi set odlučen, a u drugom smo videli manje drame – Izner je se potpuno opustio, a Dimitrov je počeo da greši, a nije mu mnogo pomogao na trenutak genijalnosti u petom gemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve