Nova vest
Tenis

Utorak, 31.03.2015.

02:11

Andrea u formi, Lisicki ne staje

Andrea Petković, nemačka teniserka rođena u Tuzli, savladala je osmu nositeljku Jekaterinu Makarovu sa 6:1, 7:5 u četvrtom kolu turnira u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Posle ranih poraza u Dubaiju i Indijan Velsu, Andrea je opet na pravom putu i blizu je da zadrži poziciju u Top 10 posle turnira na Floridi.

“Prvi set jedan je od najboljih koje sam ikada odigrala. Ona je odlična igračica i bilo je jasno da će se vratiti u drugom setu – imala sam sreće što sam završila posao u dva seta“, kaže Petkovićeva.

Za plasman u polufinale Andrea će se boriti sa Karolinom Pliškovom, koja nastavlja da igra sjajno ove sezone – sada je ubedljivo pobedila Ruskinju Dariju Gavrilovu 6:3, 6:2.

Posle pobede nad Anom Ivanović, Nemica Sabine Lisicki deklasirala je Saru Erani sa 6:1, 6:2 i tako je pružila priliku Sereni Vilijams da joj se revanšira za poraz na Vimbldonu od pre dve godine.

U duelu devojaka koje predstavljaju budućnost tenisa starija Sloun Stivens dobila je Belindu Benčič sa 6:4, 7:6, a borbi za polufinale finala sastaće se sa Rumunkom Simonom Halep – koja je u dva seta porazila Italijansku Flaviju Penetu 6:3, 7:5.

Majami, osmina finala:
Karla Suares Navaro – Agnješka Radvanjska 7:5, 0:6, 6:4
Venus Vilijams – Karolina Voznijacki 6:3, 7:6 (7-3)
Karolina Pliškova – Darija Gavrilova 6:3, 6:2
Serena Vilijams – Svetlana Kuznjecova 6:2, 6:3
Andrea Petković – Jekaterina Makarova 6:1, 7:5
Sabine Lisicki – Sara Erani 6:1, 6:2
Sloun Stivens – Belinda Bnčič 6:4, 7:6 (7-4)
Flavija Peneta – Simona Halep 3:6, 5:7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve