Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.03.2015.

22:45

Raonić jedva, Dolgo čeka Novaka

Ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov pobedio je Brazilca Tomaža Belučija sa 7:5, 6:4 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Dolgopolov, trenutno 65. teniser sveta, u osmini finala sastaće se sa Novakom Đokovićem, koji je savladao Stiva Darsisa sa 6:0, 7:5.

Ukrajinac je pretrpeo brejk na samom startu i gubio je sa 5:3, ali je od tog trenutka osvojio sedam vezanih gemova i tako rešio meč.

Novak je sa Dolgopolovom do sada igrao tri puta i svaki put je slavio – 2011. na US openu, godinu dana kasnije u Monte Karlu i 2013. u Rimu. Ukrajinac je nekada bio 13. teniser na svetu, visok je 180 cm, a u karijeri je osvojio dve titule.

Činilo se da će Miloš Raonić imati lak posao u sudaru sa Šardijem – prvi set je lako dobio sa 6:1, a u drugom je pri rezultatu 5:4 servirao za meč. Međutim, tada se dogodio pad koncentracije koji je skupo mogao da košta Kanađanina, pa se Šardi vratio u meč.

Iako je u sledećem gemu odservirao tri duple greške, Šardi je spasao dve brejk lopte i poveo sa 6:5, da bi u sledećem gemu srećno vratio ritern na set lopti, a Raonić je smeč poslao u mrežu.

Momak rođen u Podgorici bio je nekarakteristično nervozan, često je glasno komentarisao greške, a stekao se utisak da je Šardi bliži brejku u trećem setu – spasao je Raonić dve brejk lopte, a još jednom se našao u neugodnoj situaciji.

Ipak, Miloš je izdržao do taj brejka, a tu mu je rival pomogao duplom greškom već u prvom poenu. Pri rezultatu 5:3 Raonić je sjajnim riternom došao do tri meč lopte, a onda i došao do pobede.

Sledeći protivnik biće mu Džon Izner, koji je u dva seta savladao Grigora Dimitrova.

Svog protivnika u osmini finala dobio je Nišikori – sastaće se sa Davidom Gofanom, koji je pobedio Jeržija Janoviča sa 6:4, 6:3. Plasmanom u osminu finala Belgijanac je izjednačio svoj najbolji rezultat na nekom od Masters turnira, prethodno je do četvrte runde dogurao 2013. u Sinsinatiju, kada je izgubio od Đokovića.

Pri kraju dana dobili smo još jedan par osmine finala, biće to meč u kojem ćemo se nagledati dugih poena, pošto se sastaju David Ferer i Žil Simon. Ferer je pobedio Rosola sa 6:4, 7:5, dok je Simon bio bolji od kvalifikanta Alehandra Falje sa 6:3, 6:4.

Majami, treće kolo, gornja polovina žreba:
Kei Nišikori – Viktor Troicki 6:2, 6:2
Aleksandr Dolgopolov – Tomaž Beluči 7:5, 6:4
David Gofan – Jerži Janovič 6:4, 6:3
Miloš Raonić – Žeremi Šardi 6:1, 5:7, 7:6 (7-3)
David Ferer – Lukaš Rosol 6:4, 7:5
Novak Đoković – Stiv Darsis 6:0, 7:5
Žil Simon – Alehandro Falja 6:3, 6:4
Džon Izner

– Grigor Dimitrov 7:6 (7-2), 6:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve