Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.03.2015.

23:37

Verdasko izbacio nervoznog Nadala!

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u osminu finala Mastersa u Majamiju pošto je savladao zemljaka Rafaela Nadala sa 6:4, 2:6, 6:3.

Izvor: JT SO

Autor:JT SO

Default images
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Treći teniser planete odigrao je veoma nervozno – mnogo je grešio, posebno u prvom setu, ali je Verdasko i pored toga morao da izvuče najbolje kako bi pobedio.

Fernando će u osmini finala igrati sa boljim iz meča Monako - Garsija-Lopes.

Posle osvojenog prvog seta i lako izgubljenog drugog, slabije rangirani Španac je u četvrtom gemu trećeg vezao četiri vinera forhendom i napravio brejk za 3:1. Pri rezultatu 5:2 propustio je meč loptu na servis protivnika, ali ga to nije obeshrabrilo – u sledećem gemu je dobro servirao i bio hrabar iz forhenda, što mu je donelo trijumf.

S druge strane, Nadal je počeo da podiže formu posle pauze zbog povrede, ali je daleko od onog igrača na kojeg smo navikli. Prvi put od 2004. desilo mu se da ne prođe u polufinale Majamija ili Indijan Vels, tada je imao samo 17 godina.

Ovaj poraz znači da će od ponedeljka ponovo pasti na četvrto mesto, pošto će ga smeniti Britanac Endi Mari.

U prvih šest gemova nije bilo uzbuđenja, pošto su obojica sigurno osvajali gemove na svoj servis. Onda je u sedmom gemu Verdasko spasao brejk loptu, da bismo do kraja seta gledali igru sa mnogo grešaka u kojoj je na kraju Fernando bio pobednik.

Nadal je prvo poklonio brejk rivalu neiznuđenom greškom, a zatim i duplom servis greškom za 5:3, da bi Verdasko uzvratio uslugu u narednom gemu, uz tri velike greške forhendom.

Činilo se da će se Rafa vratiti potpuno u set – poveo je sa 30:0, ali je onda dve ne naročito teške loptice poslao u mrežu. Usledio je dobar napad Verdaska po paraleli za set loptu, a onda je usledila nova Nadalova greška – 6:4.

Na početku drugog seta obojica tenisera su osvajali svoje servise, ali je Nadal već u prvom gemu imao tri brejk lopte. Do 2:2 vođena je izjednačena borba, da bi se Nadal potom probudio.

Treći teniser sveta je odlično servirao, a takođe je pritiskao Verdaska, što mu je omogućilo da osvoji naredna četiri gema i tako osvoji drugi set. Najveći otpor sunarodnik mu je pružio u sedmom gemu, baš na svom servisu, ali mu Nadal tada nije ni dao šansu da se vrati u set.

Nadal je na početku odlučujućeg seta imao dve brejk lopte, ali je Verdasko posle velikog preokreta uspeo da se odbrani i povede 1:0. Treći reket sveta je uzvratio sigurnim servis gemom, da bi Verdasko potom započeo svoj niz.

Odlično je servirao, a potom došao do brejka u trećem gemu za 3:1, koji je vrlo lako i potvrdio. Nadal je prekinuo njegov niz u šestom gemu, ali je Verdasko nastavio sa sjajnim servisima koji su ga brzo doveli na gem od pobede.

Pri rezultatu 5:2 slabije rangirani Španac propustio je meč loptu, ali je već u sledećem gemu, bez većih poteškoća, stigao do velikog trijumfa posle dva sata i 15 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve