Nova vest
Tenis

Subota, 28.03.2015.

18:26

Troicki kroz maraton do Nišikorija

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Mastersa u Majamiju posle velike borbe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je u drugoj rundi savladao Simonea Bolelija sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:4.

Nije blistao Troicki protiv Bolelija, ali je bio dobar kada je bilo najpotrebnije i ostvario je treću pobedu u četvrtom međusobnom duelu sa Italijanom.

Odlučujući brejk srpski teniser je napravio u sedmom gemu trećeg seta i do kraja je zadržao prednost. U narednom kolu Troickog čeka mnogo teži izazov, pošto će mu rival biti Japanac Kei Nišikori.

Tok meča:

U prva dva gema nije bilo previše uzbuđenja, ali je Boleli već u trećem napravio brejk. Izborio se za dve vezane brejk šanse i već prvu je pretvorio u vođstvo od 2:1. Troicki je prvi put ozbiljno zapretio na servis Bolelija u osmom gemu. Stigao je do izjednačenja, ne i do brejk šanse – 5:3.

Poslednju šansu da se vrati u prvi set Troicki je iskoristio. U desetom gemu je stigao do dve vezane brejk lopte i već prvu je iskoristio izjednačivši tako na 5:5. Vraćeni brejk očigledno je dao Troickom dodatno samopouzdanje, pa je srpski teniser dobio osam od narednih devet poena i u velikom stiglu je došao do prvog seta - 7:5.

Imao je odličnu šansu Troicki već na startu drugog seta, poveo je sa 1:0 i u drugom gemu je imao dve brejk lopte, ali Boleli se iščupao - 1:1. Italijan je Troickog kaznio već u sledećem gemu, napravio je brejk i tu prednost je uspeo da zadrži. U devetom gemu Boleli je ponovo oduzeo servis Troickom, ovoga puta bez izgubljenog poena, pa je na taj način uveo meč u treći set.

U odlučujućem setu nije bilo brejkova sve do sedmog gema kada je Viktor uspeo da oduzme servis rivalu. Srpski teniser ostao je miran u završnici, dobio je preostala dva servis gema i izborio je duel sa Keijem Nišikorijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve