Nova vest
Tenis

Subota, 28.03.2015.

10:29

Novak: Užasno vreme je iza Janka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu je drago što je mogao da pomogne Janku Tipsareviću na njegovom povratku na teren.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
YouTube screenshot

Tipsarević nije odigrao nijedan meč od oktobra 2013. godine, a u petak je sa Đokovićem igrao dubl na Mastersu u Majamiju, ali su poraženi od Šveđanina Roberta Lindsteda i Jirgena Melcera iz Austrije sa 6:4, 3:6, 10:7. Janko nije odigrao nijedan meč od oktobra 2013. godine do petka zbog povrede stopala i više puta je odlagao povratak.

Prilika da igram sa njim je bila veoma posebna za mene kao prijatelja, toliko sam želeo da pobedimo“, rekao je Đoković, koji inače ne igra često dubl, „Bilo je neizvesno u super taj-brejku, ali je i ceo meč bio težak. Izgubili smo od dvojice veoma dobrih dubl igrača“.

Đoković je istakao da je posle meča razgovarao sa Jankom i da je stariji od dvojice srpskih tenisera zahvalan što može da igra.

Janko ima 31 godinu, ali ima želju da igra. Motivisan je. Trenirao je snažno u poslednjih nekoliko nedelja i odlučio je da je bolje da preskoči turnir u singlu jer mu je potrebno još vremena da uđe u ritam. Nadam se da će mu ovaj naš meč pomoći“, naglasio je Đoković.

Prvi reket sveta istakao je i da nije uopšte razmišljao kada mu je Tipsarević pomenuo da traži partnera za dubl u Majamiju.

Tužna je to priča o Janku u poslednjih 17 meseci. Poznajem ga dugo, dobri smo prijatelji. Poslednji zvanični meč odigrao je u oktobru 2013. godine u Valensiji i od tada je imao probleme sa povredama. Užasno vreme je iza njega. Pokušao sam kao prijatelj i kolega da mu dam podršku, da mu dam do znanja da sam uz njega i da mu želim brz oporavak. Ima kvalitet da se vrati tamo gde je bio, a to je među desetoricu najboljih na svetu“, istakao je srpski teniser.

Đoković će takmičenje u singlu na drugom Mastersu sezone započeti predstojeće noći, oko 1 čas posle ponoći, kada ga očekuje duel sa Martinom Kližanom iz Slovačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve