Nova vest
Tenis

Utorak, 24.03.2015.

22:00

Filip u glavnom žrebu protiv Dušana

Srpski teniser Filip Krajinović izborio je učešće u glavnom žrebu drugog Masters turnira iz serije 1000 u Majamiju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Krajinović je u poslednjem kolu kvalifikacija savladao Omara Jasiku iz Australije rezultatom 6:4, 4:6, 6:3, posle nešto manje od 100 minuta igre.

Filip je tako postao četvrti igrač iz Srbije koji će igrati u Ki Biskejnu, posle Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Dušana Lajovića.

U prvom kolu mastersa na Floridi na programu je srpski derbi, jer će Krajinović igrati Lajovića. Do sada su se jednom sastali na ATP turnirima, prošle godine u Hamburgu, gde je Krajinović predao meč zbog povrede u prvom setu pri vodjstvu Lajovića sa 3:1.

Boljeg iz susreta srpskih tenisera u drugom kolu čeka 17. nosilac, Francuz Gael Monfis.

On je slabo počeo meč protiv Australijanca, gubio je sa 4:1, ali je uspeo da veže pet gemova i dođe do prednosti u setovima.

Jasika, koji trenutno zauzima 444. mesto na ATP listi nije se predavao, pa je ranim brejkom odredio pravac drugog seta – izgubio je stečenu prednost na 5:4, ali je još jednom oduzeo servis Krajinoviću i izjednačio.

Ipak, srpski igrač nije dozvolio iznenađenje – napravio je tri brejka i izgubio jedan u odlučujućem setu za plasman u glavni žreb.

Turnir na Floridi počinje u sredu i igra se za nagradni fond od 6.267.755 dolara, a titulu brani najbolji igrač na planeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve