Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.03.2015.

22:30

"Normalno da više navijaju za RF"

Najbolji teniser planete Novak Đoković rekao je da je normalno to što je veći deo publike na stadionu u finalu Indijan Velsa navijao za Rodžera Federera.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Đoković je u nedelju savladao Federera u finalu prvog Mastersa u sezoni u Indijan Velsu rezultatom 6:3, 6:7, 6:2, posle dva sata i 18 minuta igre.

Novak je tako stigao do svoje 50. titule u karijeri, 21. na turnirima iz serije 1000 i popravio međusobni skor sa Rodžerom na 20-18.

„Osećao sam da imam podršku sa tribina, ali je većina navijača bila na strani Rodžera. To je normalno, nije nešto zbog čega se uzbuđujem jer sam očekivao. Kada igrate protiv Rodžera očekujete tako nešto – imaće veću podršku navijača zbog onoga što jeste. On je sjajan momak, kako na terenu, tako i van njega“, rekao je Đoković.

Iako su Federer i Nadal dominirali svetskim tenisom u prošloj deceniji, Đoković je poslednjih godina uspeo da razbije taj „monopol“ i započne surovu vladavinu.

„Nije lako ’ubaciti’ se između Federera i Nadala. Ovo je zlatna era tenisa – njih dvojica su me učinili boljim igračem“, dodao je Beograđanin.

Švajcarac je godinama važio za čoveka ’čeličnih živaca’, ali je u trećem setu finala pri rezultatu 3:2 napravio duplu servis grešku kojom je poklonio odlučujući brejk Novaku.

„I on je samo čovek, izgleda da nisam jedini koji pravi duple greške kad je pod pritiskom“, kroz smeh je zaključio Novak aludirajući na tri svoje greške iz servisa kojima je vratio rivala u meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve