Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.03.2015.

18:16

Majami: Anina šansa, Jelena na Viku

Na WTA turniru u Majamiju koji počinje u sredu Srbija će imati četiri predstavnice – Anu Ivanović, Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Ivanovićeva i Jankovićeva su kao nositeljke slobodne u prvom kolu, dok će se Krunićeva na startu turnira sastati sa Amerikankom Medison Brengl.

I Bojana Jovanovski zna svoju protivnicu – biće to neugodna Nemica Mona Bartel, trenutno 39. teniserka na WTA listi.

Najbolje rangirana srpska igračica Ana Ivanović nalazi se u prvoj četvrtini žreba koju predvodi najbolja na svetu Serena Vilijams, a u drugom kolu čeka bolju iz meča Monike Puig i kvalifikantkinje.

Jelena, koja u Majami stiže posle finala Indijan Velsa, imaće težak posao jer ide na pobednicu susreta Viktorija Azarenka – Silvija Soler-Espinosa.

Prvu priliku da popravi utisak iz Kalifornije Ana će imati na Floridi, a može se reći da nije dobila loš žreb. Posle drugog kola koje bi trebalo lako da prođe očekuje je verovatno duel sa Sabine Lisicki, a tu su još Julija Gergeš i Jana Čepelova.

Projektovana protivnica za četvrto kolo joj je Sara Erani, ali treba obratiti pažnju na još nekoliko imena u tom delu, među kojima se izdvaja Garbinje Mugurusa.

Ukoliko dogura do četvrtfinala verovatno će se sastati sa prvog teniserkom planete Serenom Vilijams, koja i rovita ne bi trebalo da ima problema sa Šelbi Rodžers, Monikom Nikulesku, Zarinom Dijas, Svetlanom Kuznjecovom, Anđelikom Kerber i ostalim devojkama.

Jankovićeva nije imala sreće sa žrebom na prvom turniru posle finala u Indijan Velsu – naletela je na Viktoriju Azarenku, a ukoliko je savlada, čeka je još jedna top 20 igračica – Flavija Peneta.

Jelena se našla u četvrtini koju vodi Simona Halep koja ju je nadigrala u nedelju, dok je sa druge strane Judžini Bušar. U toj četvrtini kostura nalazi se još nekoliko neugodnih protivnica za četvrtfinale – Medison Kiz, Sloun Stivens i Lucije Šafaržova.

Aleksandra Krunić svoj put na Floridi počinje od domaće predstavnice Medison Brengl, o kojoj ste mogli da čitate u našem specijalu posvećenom Australijan openu. Međutim, u slučaju pobede, već drugo kolo joj donosi veliku prepreku u vidu Karoline Voznijacki.

Najbolje rangirana nositeljka u tom delu žreba osim Voznijacki je Agnješka Radvanjska, a potencijalno iznenađenje traže Sem Stosur, Venus Vilijams i Karla Suares Navaro.

Jovanovski bi morala da podigne formu ako želi trijumf nad Bartel, dok u drugom kolu ide na Elinu Svitolinu iz Ukrajine. Već treća runda biće verovatno nepremostiva – Jekatarina Makarova ne bi trebalo da ima problema pobednicom meča Sinjakova – Knap.

Na suprotnoj strani žreba je druga na svetu Marija Šarapova, koja u drugom kolu verovatno ide na Dariju Gavrilovu. Ruskinja će se verovatno bez problema prošetati do četvrtfinala jer su joj najozbiljnije protivnice u tom delu kostura Karolin Garsija, Karolina Pliškova i Šuaj Peng.

WTA turnir u Majamiju počinje u sredu i igra se za nagradni fond od 6.157.160 dolara, a titulu brani Serena Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve