Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.03.2015.

01:00

Đoković: Rodžere, nisi imao sreće

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je da je presrećan posle osvajanja titule na Mastersu u Indijan Velsu, 50. u svojoj karijeri.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Đoković je u kalifornijskoj pustinji došao do četvrte titule trijumfom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom sa 6:3, 6:7 (3:7), 6:2.

"Rodžere, nisi imao sreće, ali je zadovoljstvo igrati protiv tebe, jer si veliki šampion. I ja se nadam da ćemo se uskoro sastati ponovo", rekao je Đoković prilikom preuzimanja pobedničkog pehara.

Đoković je bio veoma impresivan u prvom setu, koji je dobio za nešto više od pola sata igre, rano je stigao do brejka i u drugom, ali je potom izgubio ritam, te sa dve uzastopne duple servis greške dozvolio rivalu da se vrati u meč.

"Mislim da sam odigrao odličan meč, veoma solidan. Igrao sam sa velikim intenzitetom, bio sam veoma povećen svakom udarcu. Rodžer se žestoko borio. Opet je pokazao koliki je šampion, neko ko se nikad ne predaje. Kada smo ušli u treći set sve je bilo otvoreno", rekao je naš teniser.

Đoković je u Kaliforniji prestigao svog trenera Borisa Bekera po broju ATP pobeda.

"Sjajan rekord. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Verujem da moram da zaslužim sve za šta se borim. Uvek tražim dodatnu motivaciju, jer je to neophodno, posebno ako igrač na najvišem nivou", rekao je Đoković.

Novak je sada među deset tenisera koji su osvojili najmanje 50 ATP titula.

"Mnogo sam se borio za ovo. Na vrhuncu sam karijere, ali ću učiniti sve da se dugo zadržim ovde. Boriću se da osvojim još mnogo titula", rekao je najbolji teniser sveta.

Srpski teniser je istakao da je Masters u Indijan Velsu jedan od najboljih na svetu, ali se takođe zahvalio svom timu.

"Ovo je jedan od najboljih turnira, postavio je visoke standard, čestitam svima koji su tome doprineli. Čestitam i svom timu, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Osećam na terenu žrtvu i energiju koju mi daju da bih živeo svoj san. I, naravno, navijači uvek čine ovaj turnir posebnim, vidimo se sledeće godine", istakao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve