Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.03.2015.

15:08

"Protiv Novaka nije sve do mene"

Četvrti teniser sveta Endi Mari izjavio je da nije uvek problem u njemu kada izgubi od Novaka Đokovića.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/P Photo/Jeff Holmes, PA Wire

Mari je u subotu doživeo novi poraz od najboljeg tenisera sveta koji je u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu slavio sa 6:2, 6:3.

Đoković je ostvario šesti uzastopni trijumf protiv velikog rivala, ali ističe da je u prošlosti imao uspeha pošto je osam puta pobedio.

„Mislim da su svakome u bilo kom sportu, kada igra protiv najboljih, šanse za pobedu ’mutne’. Samopouzdanje za pobedu protiv broja jedan drugačije je nego kada igrate sa nekim izvan 100 najboljih. To je logično. Kada sam, na primer, izašao na teren u finalu Australijan opena, jednom od mnogih velikih mečeva protiv Novaka, osećao sam se pun samopouzdanja. U prošlosti sam igrao dobro protiv njega, ali je u našim mečevima prošla godina bila teška za mene. Ove godine sam dobro počeo u Australiji, što nažalost nije bio slučaj ovde. Postoji razlog zašto je on najbolji na svetu i zašto je tri od poslednje četiri godine završavao na čelu ATP liste. Novak je veoma dobar igrač i nije baš uvek sve do mene“, rekao je Mari.

On se potom osvrnuo na sam meč u polufinalu prvog Mastersa sezone.

„Očigledno je da bih voleo da sam početak oba seta odigrao bolje. Loše sam krenuo i on je veoma brzo poveo sa 3:0 u oba seta, a vratiti se protiv takvih momaka je veoma teško. Imao sam priliku da izjednačim sredinom drugog seta, kada je on ’izvukao’ nekoliko sjajnih servisa na brejk lopte“, dodao je Britanac.

Taj duel počeo u 11 časova, a veliki problem igračima pravila je vrućina u Kaliforniji koja u to vreme prelazi i 36 stepeni celzijusa.

„Ne, nije problem vreme odigravanja meča. Ne igramo mnogo mečeva u tom terminu, mislim da je u Indijan Velsu jedino polufinale koje se igra od 11 sati ujutru, ali sam ranije igrao mnogo mečeva po velikoj vrućini“, zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve