Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.03.2015.

11:01

IV: JJ igra za prvu titulu od 2013.

Srpska teniserka Jelena Janković od 19 časova po našem vremenu igraće protiv Simone Halep finale na WTA turniru iz Premijer serije u Indijan Velsu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Jelena će se boriti za 14. trofej u karijeri pošto je u polufinalu savladala Sabine Lisicki, dok je Simoni Serena Vilijams predala meč zbog povrede kolena.

U dosadašnjem toku turnira Jankovićeva je eliminisala Loren Dejvis, Medison Kiz i Belindu Benčič, i to sve posle borbi u tri seta.

Rumunka je u pustinju došla posle teške vesti da joj je rođaka izvršila samoubistvo, ali je uspela da preživi nekoliko teških mečeva i dođe do trećeg najvećeg finala u karijeri. Ona je nadigrala Gavrilovu, Lepčenko, Pliškovu i Suares Navaro, a samo jednom je trijumfovala maksimalnim rezultatom.

Jankovićeva je već slavila u Kaliforniji – 2010. godine u finalu je bila bolja od Voznijacki. Sada će joj suparnica biti Simona Halep, koju je dobila u prvom, ali je izgubila tri naredna međusobna okršaja, poslednji put na Australijan openu prošle godine.

„Ne bih izabrala sebe da su me pre turnira pitali ko će igrati finale. Hramala sam nekoliko dana pre početka, sumnjala sam da ću moći da igram, jedva da sam mogla da se krećem. To nije način na koji se treba pripremati, ne treba podsticati ljude na tako nešto. Oni koji čuju ovo treba da znaju da to nije put kojim treba ići“, rekla je Jankovićeva.

Jelena Janković, trenutno 21. tenisertka na WTA listi, poslednju titulu je osvojila 2013. godine na turniru u Bogoti, gde je i prošle godine odigrala svoje poslednje finale na Turu.

„Udarala sam lopticu sjajno i bez treninga, imala sam dobar osećaj. Ali mi nije bilo ni na kraj pameti da ću dogurati do finala. Sve je čudno – nekada se dugo pripremate, naporno trenirate po ceo dan, ali onda odigrate loše. A onda dođu vremena kada ste potpuno nespremni – dolazim posle povrede, ali se osećam sjajno i srećna sam što sam ovde“, dodala je Jelena.

Treća teniserka planete do sada je osvajala Šenžen, Dubai, Dohu, Bukurešt, Nirnberg, Hertogenboš, Budimpeštu, Nju Hejven, Moskvu i Sofiju, a igrala je finala na Rolan Garosu, Završnom turniru i u Madridu.

„Ne mogu biti srećna, ali ne mogu biti ni tužna, samo želim da mislim da imam finale ispred sebe i da moram ostati koncetrisana, i pokušam da pobedim“, rekla je Halep.

Od 19 časova sa Jelenom će igrati peti međusobni duel, a trenutno vodi sa 3-1 u pobedama.

„Znam da ću morati mnogo da trčim, da snažno udaram lopticu, budem agresivna i fokusirana jer se ona uvek bori do kraja. Osećam da sam spremna da igram protiv nje i da iskoristim svoje šanse tokom meča. Mogu da osvojim titulu, ali očekujem veoma težak meč. Ovo je finale, svako može pobediti“, zaključila je Simona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve