Nova vest
Tenis

Subota, 21.03.2015.

05:38

Serena predala i održala govor

Prva teniserka sveta Serena Vilijams zbog povrede kolena predala je Simoni Halep polufinalni meč turnira u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Serena je 12 godina bojkotovala turnir u Kaliforniji zbog uvreda na rasnoj osnovi, a ovo je bila sezona u kojoj se vratila i činilo se da je na putu ka tituli.

Međutim, povreda je bila jača, a mlađa Vilijamsova izašla je na teren kako bi se obratila gledaocima i obrazložila svoje povlačenje.

“Povredila sam koleno, borila sam se i igrala uprkos tome, ali danas sam se mučila čak i da hodam“, rekla je Serena, koja je propraćena ovacijama, uz tek poneki zvižduk.

Reakciju publike svi su čekali sa zebnjom zbog onoga što se dogodilo 2001. godine, ali navijači su ovoga puta položili ispit.

Prethodno se Amerikanka obratila javnosti i na Instagramu, gde je napisala:

“Pre četiri meseca započela sam putovanje ka Indijan Velsu i bilo je neverovatno. Nisam ni sanjala da mogu to da uradim, a ne bih ni uspela bez svojih navijača. Iako se ove godine završilo ranije zbog povrede, moram da kažem da jedva čekam da ponovo pokušam sledeće godine. Hvala svima, mnogo vas volim“.

Pre nego što je započela bojkot, Serena je osvojila dva trofeja u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve