Nova vest
Tenis

Subota, 21.03.2015.

03:33

Nadal: Srećan sam, sve sam bolji

Treći teniser sveta Rafael Nadal nije bio naročito razočaran posle poraza od Miloša Raonića u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Španac je odigrao svoj najbolji meč na turniru, ali je izgubio sa 4:6, 7:6 (12-10), 7:5.

“Imao sam više šansi od njega u sva tri seta i to je ono što ću izvući iz ovog meča – zadovoljan sam svojom igrom, načinom na koji sam se borio, ali i time što sam ostao na istom nivou tokom celog meča“, rekao je Nadal.

Španac je prošle sezone imao mnogo problema sa povredama i još je u procesu traženja prave forme.

“Nisam srećan što sam izgubio, u sportu se na kraju sve svede na pobedu ili poraz, ali izgubio sam od protivnika koji se borio za svaku loptu sa vrlo pozitivnim stavom. Veliki je napredak za mene što sam se borio sa igračem iz vrha na podlozi koja njemu odgovara. Srećan sam zato što sam mnogo bliži nivou na kojem želim da igram nego što je to bio slučaj pre recimo mesec i po dana. Kao što sam rekao, imao sam šanse i možda je trebalo da pobedim“, dodao je 28-godišnji Nadal.

Raonić je odservirao 18 asova i osvojio je 81% poena posle ubačenog prvog servisa.

“Uživao sam mučeći se sa njegovim servisom, kao i u činjenici da sam se ponovo osećao dobro u svojoj koži na terenu. Kajem se što na meč loptama (imao ih je tri) nisam bolje riternirao, ali to će doći sa još nekim pobedama. Bolji sam iz nedelje u nedelju“, zaključio je Rafa.

Nadal je do sada tri puta slavio u Indijan Velsu, a sada drugu godinu u nizu ispada u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve