Nova vest
Tenis

Petak, 20.03.2015.

01:15

Skjavone o incidentu: Nije priznala

Kineska teniserka Lin Žu dospela je u centar pažnje teniske javnosti, ali na njenu žalost, ne po igri, već po nesportskom gestu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Lin Žu igrala je sa Frančeskom Skjavone – loptica se posle udarca Kineskinje odbila prvo u njeno polje, a tek onda je prešla mrežu.

Sudija to nije primetio, pa je poen pripao Žu. Skjavone se s razlogom iznervirala, a najviše je bila gnevna jer Žu nije htela da prizna šta se dogodilo.

“Da li sam bila ljuta? Jesam malo. Volim ovaj sport i zaista patim i osećam se loše kada se dogode takve stvari. Bio je delikatan trenutak – set lopta, publika je aplaudirala i sudiji je popustila koncentracija. Raspravljala sam se, delom i zato što se to dogodilo direktno ispod njega. Pitala sam je da prizna šta se dogodilo – ništa. Mi smo sportisti, u sportu je važno poštenje, a ona nije želela da prizna“, rekla je razočarana Skjavone za Gazetu i dodala

“Gledajući Serenu i Rodžera naučila sam kako da budem takmičarski nastrojena, ali u isto vreme na terenu treba da postoje poštovanje i prijateljstvo. Pogledajte Rafu i Rodžera na terenu – bore se, ali se istovremeno poštuju“, dodala je Italijanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve