Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

19:16

Predaja Ukrajinke, JJ u polufinalu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto joj je Ukrajinka Lesja Curenko predala meč pri rezultatu 6:1, 4:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
YTSS

Jankovićeva je i pored povrede protivnice nastavila sa sjajnim partijama i plasirala se u prvo polufinale nekog turnira još od Rima prošle godine i poraza od Sare Erani.

Jelena je još jednom dokazala da voli da igra u pustinji – 2010. godine osvojila je titulu u Indijan Velsu, već se jednom našla u polufinalu, a takođe je napravila korak više, pošto je prošle ispala u četvrtfinalu od Agnješke Radvanjske. To znači da će od ponedeljka biti ponovo među 20 najboljih na svetu, verovatno na 17. poziciji.

Srpska igračica u polufinalu će igrati sa boljom iz meča Flavija Peneta – Zabine Lisicki.

Od samog starta Srpkinja je počela da diktira ritam – napadala je iz svih oružja, a servis je služio besprekorno. Napravila je dva brejka u tom delu igre i dobila ga za 22 minuta, izgubivši samo dva poena na svoj servis.

Brejkom na startu odredila je tok meča, a kada je onemogućila protivinicu da dođe do brejk lopte kod 2:1, samo je ubrzala odluku o povlačenju.

Na kraju, meč je trajao 45 minuta, a Jankovićeva je zabeležila jedan as, 11 direktnih poena i tri neiznuđene greške manje. Iako je predala pre kraja, Lesja Curenko je napravila čak 27 grešaka, uz samo sedam vinera.

WTA turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6.157.160 dolara.

Tok meča:

Četvrtfinalni duel svojim servisom otvorila je Jelena Janković i već u prvom poenu izašla je na mrežu sjajnim drajv volejom. Izgubila je jedan poen, ali je odličnom igrom lagano povela sa 1:0

Već u sledećem gemu odličnim udarcima stigla je do 15:30, ali je malo požurila i promašila dva bekhenda. To je nije omelo, pa je nastavila da napada – usledio je viner forhendom, a onda i još dva poena za prvi brejk – 2:0.

Sjajnu seriju na početku meča Jankovićeva je nastavila vezavši četiri servisa za vođstvo od 3:0.

Ukrajinska teniserka, koju iz boksa posmatra i Aleksandr Dolgopolov, muči se sa prvim servisom što Jelena savršeno koristi. Duboki riterni doneli su joj novu potencijalnu priliku (15:30), ali je onda napravila nekoliko grešaka i njena protivnica se upisala na semafor – 3:1.

Srpska teniserka, koja će igrati u FED kupu protiv Paragvaja, savršeno je servirala u prvom delu igre – dobila je set izgubivši jedan, a poeni su završavani već posle prvog ili drugog udarca.

To joj je omogućilo da igra opušteno i sa mnogo samopouzdanja, dok je s druge strane Lesja mnogo grešila. Duplom servis greškom dala je 15:30, a onda je Jelena vezala još dva poena za dupli brejk – 5:1.

Tada je usledio novi gem sa ’nulom’ – četiri servisa i set je bio u džepu – 6:1. Jelena je odigrala maltene perfektan set u kojem je izgubila samo dva poena na svoj servis i dobila ga posle 23 minuta.

Pauza između dva seta potrajala je malo duže, pošto je Curenko tražila medicinski tajm-aut zbog bola u skočnom zglobu. Jankovićeva nije dozvolila da je to omete – igrala je raznovrsno, gađala uglove, a posle greške protivnice iz bekhenda dobila je dve vezane šanse za brejk. Već prvu je iskoristila i povela sa 1:0.

Čak i kada je Ukrajinka imala inicijativu Jelena je osvaja poene, delom i zbog spomenute povrede. Lep lob iz defanzive, viner iz forhenda i greška, i već je bilo 2:0.

Curenko se malo opustila u trećem gemu i krenula agresivnije da igre, pa je pogodila nekoliko dobrih vinera bekhendom. Prvu gem loptu je propustila, ali je onda zakucala forhend po paraleli za 2:1.

Tada je po prvi put u meču pritisla Jelenin servis i imala 15:30. Srpkinja je pogodila odličan početni udarac, a onda do gem lopte stigla đokovićevskim pasingom iz bekhenda, a potom i lagano otišla na 3:1.

Time je samo požurila protivnicu koja je posle novog brejka za 4:1 predala meč zbog povrede skočnog zgloba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve