Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

11:28

Novakova lekcija – lobom na 208 cm

Prvi teniser sveta Novak Đoković pametnom i sigurnom igrom preskočio je najveću prepreku u dosadašnjem toku Indijan Velsa 208 centimetara visokog Džona Iznera.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Za plasman u polufinale Novak će se boriti sa Bernardom Tomićem, koji je u tri seta savladao Tanasija Kokinakisa.

Srbin je sav posao završio u dva seta (6:4, 7:6) protiv neugodnog Amerikanca, koji može svakoga da pobedi kada mu ide servis, a pored velikog broja lepih i uzbudljivih poena dva se posebno izdvajaju.

Oba su odigrana u sedmom gemu prvog seta, a oba je Beograđanin rešio u svoju korist – lobovima. Najpre mu je to pošlo za rukom u drugom poenu u gemu, kada je u trku lobom po dijagonali prebacio Iznera za 0:30.

Ispostavilo se da je upravo taj gem bio ključan za osvajanje prvog seta, pošto je Novak tada napravio prvi brejk na meču i trasirao put ka pobedi. Na brejk lopti viđen je još spektakularniji lob. Pošto je uspeo da 'uštopuje' strahovit servis Amerikanca, ali ne i dovoljno duboko da vrati lopticu, da bi posle sprinta do mreže naterao rivala da bekend smeč pošalje u aut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve