Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

04:51

Serena i Simona se bore za finale

Prva nositeljka Serena Vilijams i Simona Halep iz Rumunije igraće u polufinalu turnira u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Serena je savladala Timeu Baščinski iz Švajcarske sa 7:5, 6:3, dok je Halepova posle preokreta dobila Karlu Suares Navaro sa 5:7, 6:1, 6:1.

U preostala dva četvrtfinala u četvrtak se sastaju Jelena Janković – Lesja Curenko i Flavija Peneta – Sabina Lisicki.

Baščinski je pružila izuzetno jak otpor Sereni, već na startu je povela 2:0, ali taj brejk nije dugo zadržala. Ključni trenutak meča zbio se pri rezultatu 5:5, kada je Vilijams spasla dve brejk šanse u nizu, da bi u narednom gemu ona napravila brejk i osvojila prvi set.

Nije se Švajcarkinja predavala, držala se do 3:3 u drugom setu, ali je u preostala tri gema Serena izgubila samo dva poena i plasirala se dalje, pa je sve bliža svojoj trećoj tituli u Indijan Velsu, turniru koji je do ove sezone bojkotovala punih 12 godina.

Halepova je u Kaliforniju došla posle teške vesti da joj je rođaka izvršila samoubistvo, ali uspela je da se koncentriše na tenis i da ređa pobede. Španjolka Suares Navaro osvojila je prvi set, ali je u preostala dva uzela samo dva gema, pa je Rumunka zasluženo prošla u finale.

Simona i Serena do sada su igrale pet puta i Amerikanka vodi sa 4-1 u pobedama. Na prošlogodišnjem završnom turniru Halepova je slavila u grupi sa 6:0, 6:2, ali joj se Serena revnaširala u finalu 6:3, 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve