Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

03:18

Tomić nastavlja Masters karijere

Australijski teniser Bernard Tomić pobedio je zemljaka Tanasija Kokinakisa sa 6:4, 4:6, 6:4 u osmini finala turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Nikada ranije Tomić nije igrao ni četvrto kolo na nekom od Masters turnira, a sada je posle eliminacije Ferera uspeo da savlada i 18-godišnjeg Kokinakisa, pa će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Đoković – Izner.

Meč je ukupno trajao dva časa i tri minuta, videli smo izuzetno zanimljivu borbu i na kraju pobedu nešto iskusnijeg Tomića rođenog 1992. godine.

Upravo je na iskustvo Bernard dobio prvi set – u šestom gemu spasao je pet brejk lopti, a zatim u devetom dočekao svoju šansu i ubrzo osvojio prvi set.

U meču sa mnogo promenta ritma Kokinakis je bolje počeo drugi set i poveo je sa 4:2. Posustao je na časak u trenutku kada je servirao za 1:1 u setovima, ali je odmah u narednom gemu napravio brejk i ipak izborio treći set.

U ranoj fazi odlučujućeg seta Tomić pravi brejk i činilo se da će bez problema privesti meč kraju – pri rezultatu 5:4 imao je vođstvo 40:0. Međutim, nekoliko grešaka vraćaju Kokinakisa u igru i on stiže do brejk lopte.

Sledeći poen bio je ključan, a Tomić je odigrao hrabro i napravio viner bekhend paralelom. Usledila je greška Kokinakisa i glasan uzvik Tomića, a nedugo zatim i pobeda – 6:4, 4:6, 6:4.

Uz četvrtfinale Vimbldona 2011. godine, ovo je najbolji Tomićev turnir u karijeri i korak dalje u inače sasvim dobroj sezoni u kojoj je do sada igrao polufinale u Delrej Biču, četvrtfinala u Brizbejnu, Sidneju, Memfisu i Akapulku, kao i četvrto kolo u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve