Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

02:17

Rodžerova 50. pobeda, sledi Berdih

Drugi teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Federer je lako izašao na kraj sa domaćim igračem Džekom Sokom (6:3, 6:2) i tako je ostvario 50. trijumf u Kaliforniji.

Amerikancu je ovo zbog povrede bio prvi turnir u sezoni, do sada je u tri seta dobio Lua, Milera i Bautista-Aguta, ali nije imao snage da se ozbiljnije suprotstavi Federeru.

U šestom gemu prvog seta Rodžer je posle loše procene rivala na mreži napravio brejk za vođstvo 4:2, a u preostala dva gema na svoj servis do kraja seta nije izgubio ni poen.

U drugom setu Federer je bio superioran, brzo je poveo sa 4:0 i bez ikakvih problema je došao do trijumfa.

Za plasman u polufinale Rodžer će se boriti sa Tomašon Berdihom, koji je teže nego što se očekivalo savladao Lukaša Rosola sa 6:2, 4:6, 6:4. U veoma tvrdom i tesnom meču Rosol je na meč lopti odservirao duplu grešku, pa je tako Berdih nastavio sjajan niz protiv svojih zemljaka – poslednji put izgubio je od češkog tenisera 2006. godine, od Robina Vika u Dubaiju.

Berdihu je ovo tek treći put u karijeri da dolazi do četvrtfinala u Indijan Velsu – 2010. je tu zaustavljen, a tri godine izgubio je u polufinalu.

Oba puta poražen je od Nadala, ali sa Federerom ima bolji skor – dobio ga je šest puta, uz 12 poraza. Poslednji put sastali su se u finalu Dubaija prošle godine i tada je Rodžer slavio u tri seta.

Pobednik meča Federer – Berdih u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Rafael Nadal – Miloš Raonić, a poznato je i još jedno četvrtfinale, Endi Mari – Felisijano Lopes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve