Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

00:45

Nadal ne blista, ali pobeđuje

Treći teniser sveta Rafael Nadal i Miloš Raonić iz Kanade sastaće se u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Španac je pobedio Žila Simona iz Francuske sa 6:1, 6:4, dok je Raonić takođe bez većih problema savladao Tomija Robreda sa 6:3, 6:2.

Kao i u meču sa Jangom, ne može se reći da je Nadal bio briljantan (14 vinera i 18 grešaka), ali je rutinski prošao dalje. Već u prvom gemu Simon je vezao nekoliko grešaka i poklonio brejk rivalu, što je odredilo celokupan tok prvog seta koji je Rafa lako rešio u svoju korist.

Tokom prvog seta dogodila se i jedna neobična situacija, pošto je Nadalu na jednom mestu pukla patika.

Oscilacije su češće kod Nadala u poslednje vreme, što se videlo i na početku drugog seta, kada je nekoliko puta u nizu pogrešio forhendom, pa je Simon poveo sa 2:0.

Imao je Francuz i 30:0 u narednom gemu, činilo se da će se meč ’zakuvati’, ali potom je Simon odservirao dve duple greške i Nadal je napravio brejk i vratio se odmah u set.

I u sledećem servis-gemu Simon je propustio 30:0, a Španac je poveo sa 5:2. Usledilo je kratkotrajno opuštanje, ali je Nadal poslednji gem dobio bez izgubljenog poena za kraj meča koji je trajao sat i 18 minuta.

Raonić se revanširao Dolgopolovu za poraz u prošlogodišnjem četvrtfinalu, a sada je lakom pobedom nad Robredom ponovio rezultat od prošle godine i ušao je među najboljih osam.

Miloš je u ranoj fazi prvog seta spasao brejk loptu, zatim je u šestom gemu napravio brejk i do kraja ga je sačuvao bez problema. U drugom setu bilo je još manje neizvesnosti – Raonić je u prvom gemu napravio brejk i do kraja završio meč za samo 64 minuta.

U pet dosadašnjih duela sa Nadalom Raonić je uzeo samo jedan set – bilo je to baš u njihovom poslednjem okršaju prošle sezone u Majamiju, kada je Španac slavio sa 4:6, 6:2, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve