Nova vest
Tenis

Sreda, 18.03.2015.

10:43

Curenkova šokirala Bušar, ide na JJ

Kvalifikatkinja Lesija Curenko napravila je novo veliko iznenađenje u Indijan Velsu, eliminisavši šestu nositelju Užini Bušar posle skoro tri časa igre.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Andy Wong

Dvadesetpetogodišnja Ukrajinka, koja je prethodno eliminisala još jednu Top 10 igračicu Andreu Petković, slavila je posle dva časa i 49 minuta igre – 6:7, 7:5, 6:4.

Curenkova, kojoj je najveći uspeh plasman u treće kolo Vimbldona, nije se uplašila protivnic, a nije odustajala ni posle gubitka prvog seta, pa je zakazala duel sa našom Jelenom Janković.

Njih dve će se boriti za plasaman u polufinale u svom prvom međusobnom duelu, pošto je Jelena nastavila sa dobrim partijama na turnitu iz Premijer serije pobedivši Belindu Benčić.

Curenkova se nije uplašila protivnice, pa je posle osam gemova igre imala priliku da povede u setovima, ali je prospustila set loptu na svoj servis – što je Kanađanka iskoristila i posle velike borbe u taj-brejku stigla do vođstva. Ipak, tek onda je usledio otpor i borba od strane Ukrajinke.

Najpre je prefektnim gemom bez izgubljenog poena uspela da ostane u meču, da bi onda u 12 gemu iskoristila treću set loptu za novi brejk i izjednačenje. Nije uspela da nastavi u istom ritmu, pošto je Bušar ekspresno stigla do prednosti od 4:1 u odlučujućem setu, pa je izgledamo da će rutiski privesti set kraju.

Međutim, Ukrajinka je opet pokazala koliki je borac, nije klonula duhom, odigravši kao u transu narednih pet gemova. U prva dva izgubila je samo jedan poen, a onda se posle velike borbe u potpunosti vratila u meč. Uspela je da se izbori sa pritiskom i brejk loptama za 5.4, a zatim i da novim brejkom stigne do uspeha karijere.

"Igrala je veoma dobro na startu finalnog seta, bila je agresivna i tako mi nije dozvolila da igram svoju igru i da se nameštam na udarce. Ali, samo sam rekla sebim daću sve od sebe i boriću se za svaki poen, što mi se na kraju i isplatilo. Iskreno, mnogo volim ovaj turnir i uživam svake godine kada dođem ovde da igram mečeve", rekla je Curenkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve