Nova vest
Tenis

Sreda, 18.03.2015.

05:09

IV: Federerov revanš Sepiju

Drugi teniser sveta Rodžer Federer revanširao se u Indijan Velsu Italijanu Andreasu Sepiju za poraz u trećem kolu Australijan opena.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Federer je u trećoj rundi Mastersa u Indijan Velsu savladao Sepija rezultatom 6:3, 6:4, posle sat i 23 minuta igre.

Švajcarac će se u borbi za četvrtfinale sastati sa domaćim teniserom Džekom Sokom koji je napravio iznenađenje eliminacijom Roberta Bautista-Aguta iz Španije.

Rodžer je nešto nervoznije počeo meč – bekhend mu je bio nesiguran, a forhendom je pravio više grešaka nego inače. Dobar prvi servis omogućavao mu je da izbegne probleme i potencijalne brejk šanse, ali nikako nije uspevao da protivniku oduzme servis.

To se konačno dogodilo u osmom gemu, pošto je realizovao drugu priliku, a onda i spasao jednu pre nego što je uzeo prvi set.

Činilo se da je meč odlučen kada je Federer u ranoj fazi drugog seta napravio brejk, ali se Sepi vratio i izjednačio na 3:3. Ipak, tada je drugi igrač na ATP listi vezao nekoliko dobrih napada forhendom i odmah povratio prednost.

Propustio je prve meč lopte na servis Italijana (jednu je Andreas neutralisao sjajnim lobom), da bi do trijumfa ipak morao da dođe u gemu u kojem je imao početni udarac.

Dvojica tenisera bila su izjednačena u greškama (33:32 za Sepija), ali je Federer upisao devet direktnih poena više – 19:8. Sepi nije uspeo da ponovi partiju iz Melburna i Rodžer je zasluženo prošao dalje.

Malo iznenađenje napravio je veteran Tomi Robredo trijumfom nad Grigorom Dimitrovim u tri seta. Robredo je uspeo da izdrži nalete protivnika i sjajnim finišom dođe do pobede rezultatom 6:4, 1:6, 7:5.

Posle dva razmenjena seta i 11 gemova u trećem, sačekao je gem u kojem je Bugarin vezao dve duple servis greške, a onda sjajnim volej udarcem završio posao.

Kanađanin Miloš Raonić posle neizvesnog prvog seta nije imao mnogo problema protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine. U tom delu igre nije bilo nijedne brejk lopte, ali je u dodatnom gemu Kanađin bio sigurniji.

Tada je i prelomio susret, a nakon brejka u petom gemu priveo je meč rezultatom 7:6, 6.4, posle sat i po vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve