Nova vest
Tenis

Sreda, 18.03.2015.

04:00

IV: Šampionka izbacila Šarapovu

Aktuelna šampionka WTA turnira u Indijan Velsu Flavija Peneta eliminisala je drugu teniserku sveta Mariju Šarapovu u četvrtom kolu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Peneta je ostvarila veliki uspeh pošto je preokrenula meč sa Šarapovom u kojem je izgubila prvi set – 3:6, 6:3, 6:2.

Italijanka, koju je sa tribina podržavao dečko Fabio Fonjini, nastavila je sjajan niz u pustinji i imaće šansu da brani trofej osvojen prošle sezone.

Ona će se u borbi za polufinale sastati sa boljom iz meča u kojem igraju Karolin Garsija i Zabine Lisicki.

Flavija je nešto nervoznije ušla u meč, a u završnici prvog seta primetno je bilo da plače, bez nekog vidljivog razloga. Šarapova je odlično koristila rastrzanost protivnice i povela u setovima.

Ključni gem bio je onaj na 1:1 u drugom delu igre, kada je Peneta spasla tri brejk lopte. Od tog trenutka krenula je da igra mnogo pametnije, dok je Ruskinja sve više grešila. Italijanska igračica konstantno je forsirala sve slabiji Mašin bekhend, dok je upravo tim udarcem sama bila veoma raspoložena.

Brejk u šestom gemu drugog seta bio je dovoljan za izjednačenje, u odlučujućem je napravila dva i rutinski privela kraju, ne dozvolivši rivalki nijednu priliku za povratak.

Meč je obeležio loš servis obe teniserke (11:8 u duplim greškama za Šarapovu), ali je Italijanka iskoristila 4/5 brejk šansi, naspram samo 2/11 Marije.

“Bila sam veoma emotivna na početku. Nisam mislila da mogu da prođem ovaj meč, ali sam uspela”, rekla je Peneta.

U ostalim mečevima dana Timea Baščinski nastavila je sjajnu seriju, dok je Simona Halep u dva seta eliminisala nezgodnu Karolinu Pliškovu. Iako pogođena porodičnom tragedijom, Rumunka je bila staloženija od svoje protivnice i uspela da trijumfuje sa dva puta po 6:4, posle 78 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve