Nova vest
Tenis

Sreda, 18.03.2015.

00:59

Nadalu ružan meč, uz samo 8 vinera

Treći teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Mastersa u Indijan Velsu, odigravši verovatno najlošiji meč u karijeri u kojem je pobedio.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Nadal je u trećem kolu savladao Amerikanca Donalda Janga rezultatom 6:4, 6:2, posle 80 minuta igre.

Koliko je Španac odigrao slabo pokazuje podatak da je meč u kojem je odigrano 18 gemova završio sa samo 8 direktnih poena (0,45 po gemu), dok je potpuno neverovatno da je u prvom setu upisao jedan jedini viner, uz 15 neiznuđenih grešaka.

Drugi deo igre bio je nešto prihvatljiviji za Rafu, koji je na kraju stao na broju od 21 greške, tri iz servisa.

Jang je bio lošiji od lošeg Nadala – šest puta je izgubio svoj servis spasivši samo dve brejk lopte, a u nekim momentima igrao je udarce poput rekreativaca.

Ceo susret bio je festival brejkova, na kraju ih je bilo devet, što samo oslikava koliko su se igrači mučili na terenu. Momak sa Maljorke slabo je plasirao loptice, one su bile suviše plitke, ali je imao sreće da je na suprotnoj strani mreže stajao igrač koji nije bio sposoban da to kazni.

Nadal će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Francuzem Žilom Simonom, koji je lako savladao Nemca Benjamina Bekera. Simon je slavio rezultatom 6:2, 7:5, a za trijumf mu je bilo potrebno sat i 24 minuta.

Nešto ranije plasman u narednu fazu obezbedio je Tomaš Berdih, a protivnik u četvrtom kolu biće mu sunarodnik Lukaš Rosol, koji je u tri seta eliminisao Robina Hasea – 6:4, 6:7, 7:6.

Bajku u Indijan Velsu nastavio je i domaći takmičar Džek Sok. Sok je posle teškog trijumfa nad Žilom Milerom pobedio favorizovanog Bautisa-Aguta sa 3:6, 6:3, 6:2 i sada čeka boljeg iz meča Rodžer Federer – Andreas Sepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve