Nova vest
Tenis

Utorak, 17.03.2015.

15:08

RG: Jednake šanse Nadalu i Đokoviću

Novak Đoković i Rafael Nadal imaju jednake šanse za osvajanje Rolan Garosa prema kvotama kladionice Ladbrokes.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Koeficijent na to da će jedan od njih uzeti titulu u Parizu trenutno iznosi 2,5, a znatno iza njih nalazi se Stan Vavrinka – na Švajcarca koji je samo jednom stigao do četvrtfinala Rolan Garosa kvota iznosi 17.

Sledi prošlogodišnji finalista US opena Kei Nišikori sa kvotom 21, a jednake šanse daju se Endiju Mariju, Rodžeru Federeru i Huanu Martinu del Potru – 26.

Nadal je superioran u Parizu, na terenima Rolan Garosa osvojio je devet titula i tu ima samo jedan poraz u karijeri – od Robina Soderlinga 2009. godine.

Đoković je poslednjih sezona bio jedini pravi konkurent Nadalu – dobio ga je na šljaci na svim turnirima osim na Garosu (Monte Karlo, Madrid, Rim), a u Parizu je najbliži bio u polufinalu 2013. godine. Tada je imao brejk viška u petom setu, ali je Nadal uspeo da preokrene.

Još dva puta je Novak uspevao da dođe do finala sa Rafom, ali je oba puta poklekao u četiri seta – 2012. i 2014. godine.

Ovogodišnji Rolan Garos na programu je od 24. maja do sedmog juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve