Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.03.2015.

17:38

Čilić: Mogu da osvojim Vimbldon

Hrvatski teniser Marin Čilić smatra da može da osvoji Vimbldon, uz pomoć svog trenera Gorana Ivaniševića, koji je slavio na tom turniru 2001. godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Vimbldon je prvi turnir na koji sam bacio oko. Pokušaću da tempiram formu tako da ona dostigne vrhunac u vreme Vimbldona“, kazao je Čilić, koji je zbog povrede ramena prvi meč ove sezone odigrao tek u subotu, kada je izgubio od Huana Monaka u Indijan Veslu.

“Goran je poznat kao jedan od najboljih igrača na travi u istoriji i veliki je plus što imam njega uz sebe. Vimbldon je moj veliki cilj. I prošle godine smo turnirima na travi prišli drugačije i čim sam počeo da igram, osetio sam se bolje. Mislim da će slično biti i ove sezone“, dodao je deseti teniser planete.

Prošle godine Čilić je na Vimbldonu dobio Berdiha u tri seta, pre nego što je u četvrtfinalu ispao od budućeg šampiona Novaka Đokovića sa 3:2 u setovima.

“Mislim da imam dobre šanse da osvojim Vimbldon. Kažem, prošle godine sam se na travi osećao najbolje u karijeri i to mi daje samopouzdanje. Takođe, osvajanje US opena daje mi iskustvo koje mogu da primenim i na ostalim Gren slem turnirima“.

Čilić je još jednom istakao koliko mu znači Ivanišević.

“Goran je i kao igrač bio ekstremno radan, a i sada je tako. Pokušali smo da učinimo moju igri još agresivnijom, da se više koncentrišem na sebe nego na taktiku protivnika. Pomogao mi je mnogo i sa servisom, ali i sa drugim segmentima igre. Goran poznaje tenis“, zaključio je 26-godišnji momak iz Međugorja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve