Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.03.2015.

10:25

Đoković: IV je uvek bio inspiracija

Najbolji igrač sveta Novak Đoković izjavio je da svake godine dolazi u Indijan Vels da bi osvojio titulu na jednom od najvećih turnira u tenisu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Đoković je odbranu titule startovao ubedljivom pobedom u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu nad Kipraninom Markosom Bagdatisom, rezultatom 6:1, 6:3.

Novaka su novinari podsetili da je prošlo više od devet godina otkako je neko odbranio titulu u pustinji, ali Beograđanin zna šta mu je potrebno za takav uspeh.

„Uvek ću nalaziti inspiraciju da osvajam ovu titulu. Hvala vam što ste mi dali još jedan razlog za to“, rekao je Đoković posle trijumfa.

Poslednji igrač koji je uspeo da odbrani titulu na ’petom Gren slemu’ sezone bio je sada drugi teniser sveta Rodžer Federer, koji je od 2004. do 2006. vezao tri titule.

„Stiče se utisak da je ovo jedan od najtežih turnira posle Gren slemova koje imamo na turu. Možda je zato teško osvojiti ga dva puta zaredom“, dodao je Novak kojeg je pratio i trener Marjan Vajda.

On je još jednom pohvalio celokupan menadžment turnira, kao što je to uradio pre nekoliko dana.

„Mnogo poštujem ovaj turnir, kao i sve što direktor Lari Elison i ostala ekipa koja vodi ovaj događaj rade za naš sport. Razgovarao sam sa Rafom i ostalim momcima u svlačionici i uvek imamo sjajne utiske kada dođemo ovde. Osećamo kao da objekti napreduju svake godine. Oni rade sve kako bi što više promovisali turnir, a on svakodnevno raste. To je dobro videti jer služi kao primer ostalim događajima u tenisu“, zaključio je Đoković dodavši da nema zamerke na igru protiv Bagdatisa u prvom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve