Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.03.2015.

01:11

Jeleninih 9:0 i preokret za 3. kolo

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala domaću takmičarku Loren Dejvis sa 6:7 (5-7), 6:0, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je bila Jelenina treća pobeda ove sezone, a u narednom meču imaće priliku da prvi put u 2015. godini veže dva trijumfa – rivalka će joj biti polufinalistkinja Australijan opena Medison Kiz, koja je u dva seta eliminisala Klaru Koukalovu.

Jelena je u prvom setu bila na dva poena do vođstva, bilo je 5:4 i 30:30, ali je Dejvis izborila taj brejk u kojem je povela sa 5:2. Jankovićeva je vezala tri poena, ali je ipak izgubila set.

Potom je usledila furiozna serija srpske teniserke, koja uzima narednih devet gemova – 6:0 u drugom i 3:0 u trećem setu. Međutim, drama nije izbegnuta – Dejvis se vraća na 3:3, da bi Jelena ipak napravila novi brejk i do kraja ga sačuvala za konačni trijumf.

Sa Kiz, suparnicom u trećem kolu, Jelena je igrala dva puta – savladala ju je 2013. na US openu, ali je Amerikanka bila bolja prošle sezone u Istbornu.

Ranije tokom dana Ana Ivanović je pobedila Juliju Putincevu i izjavila je da želi da dogura što dalje, dok je Bojana Jovanovski izgubila od Belinde Benčič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve