Nova vest
Tenis

Subota, 14.03.2015.

11:33

Uplakana Serena se vratila pobedom

Prva teniserka sveta Serena Vilijams trijumfalno se vratila na turnir iz Premijer kategorije u Indijan Velsu posle skoro deceniju i po odsustva.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Serena je morala da se pomuči kako bi stigla do trijumfa protiv Rumunke Monike Nikulesku, koju je savladale posle nešto više od dva sata borbe u dva seta – 7:5, 7:5.

Sestre Vilijams nisu igrale u Kaliforniji od 2001. godine, kada je Venus predala mlađoj sestri polufinale zbog upale tetive.

Ovakav potez iznervirao je navijače u Indijan Velsu koji su pre početka finalnog susreta Serene i Kim Klajsters izviždali dve sestre i njihovog oca Ričarda, a više o svemu tome pročitajte u temi koju je za vas spremio naš Nikola Đukić.

Ipak, koliko Sereni znači povratak na terene u Indijan Velsu najbolje pokazuje momenat kada je domaća publika pozdravila pre početka meča, a ona umalo zaplakala.

U preostalim mečevima druge runde u ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja, a u nastavak takmičenja plasirale su se Agnješka Radvanjska iz Poljske, Rumunka Simona Halep, Karla Suares Navaro i Španije, Svetlana Kuznjecova i Anastasija Pavličenkova iz Rusije, kao i Čehinja Lusi Safarova iz Češke i domaća teniserka Sloun Stivens.

BeRadvanjska je protiv Alison Riske iz SAD ispustila samo četiri gema i za malo više od sat vremena igre stigla do pobede 6:3, 6:1, Svetlana Kuznjecova imala je problema samo u prvom setu protiv tinejdžerke Katerine Siniakove iz Češke 7:6, 6:2, dok je sličan ishod viđen i u duelu Sloun Stivens i Anđelike Kerber iz Nemačke – 7:6, 6:2.

Anastasija Pavličenkova je sa dva puta po 6:3 porazila Barboru Zahvalovu Stricovu iz Češke, Zarina Dijas iz Kazahstana je istim rezultatom savladala Donu Vekić iz Hrvatske, dok je Simona Halep morala da preokreće rezultat u duelu sa Darijom Gavrilovom iz Rusije – 2:6, 6:1, 6:2.

Ni u muškoj konkurenciji nije bilo previše iznenađenja.

Indijan Vels, druga runda:

Elena Vesnina – Ekaterina Makarova 4:6, 0:6
Alison Riske – Agnješka Radvanjska 3:6, 1:6
Alison van Ujtvank – Elina Svitolina 6:4, 6:7, 1:6
Kamila Đorđi – Heder Votson 5:7, 5:7
Dona Vekić – Zarina Dijas 3:6, 3:6
Simona Halep – Darija Gavrilova 2:6, 6:1, 6:2
Timea Baščinski – Marina Eraković 4:6, 6:3, 6:2
Lara Aruabarena – Karolina Pliškova 3:6, 5:7
Sloun Stivens – Anđelik Kerber 7:6, 6:2
Svetlana Kuznjecova – Katerina Siniakova 7:6, 6:2
Anastasija Pavličenkova
– Barbora Zahlavova Stricova 6:3, 6:3
Garbine Mugurusa – Irina Falkoni 4:6, 6:2, 6:3
Lusi Šafarova
– Mona Bartel 6:4, 7:6
Sašia Vikeri – Varvara Lepčenko 4:6, 1:6
Karla Suares – Monika Pui 6:1, 6:1
Serena Vilijams – Monika Nikulesku 7:5, 7:5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve