Nova vest
Tenis

Petak, 13.03.2015.

13:58

"Mari može da ugrozi Đokovića"

Nekadašnji četvrti teniser sveta Junas Bjerkman, a sada na „probi“ kod Endija Marija, rekao je da Britanac može da ugrozi Novaka Đokovića na prvom mestu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Bjerkman je na probnom radu ove nedelje, a u intervjuu za „tennis.se“ kazao je da želi Endiju da pomogne da postane najbolji teniser planete.

Najbolji plasman Britanca do sada je bilo drugo mesto, ali Šveđanin smatra da bi on mogao da bude i prvi na ATP listi.

„Krupni su koraci od trećeg do prvog mesta, čak i kada postoji samo jedna pozicija za napredak. Trenutno je na vrhuncu i mislim da ima šanse da osvoji više Gren slem titula i ugrozi Novaka Đokovića na prvom mestu. To su ciljevi i nadam se da ću biti uz njega na tom putu“, rekao je Bjerkman.

Bjerkman se povukao 2008. godine, a u singlu je bio četvrti teniser sveta i igrao je polufinala na Vimbldonu i US openu. 42-godišnji Šveđanin u dublu je uzeo devet Gren slem titula i sada želi da Marija učini agresivnijim.

„Imao je tendenciju da bude veoma defanzivan, ali je meč protiv Tomaša Berdiha na Australijan openu bio jedan od njegovih najboljih koje sam gledao u poslednje vreme. Agresivnost je bila divna i mislim da na tome treba da nastavi da radi. Razgovarali smo o tome da bude agresivniji na riternu, kao i da radi više na volejima, kretanju napred i pozicioniranju“, dodao je Šveđanin.

Momak iz Alveste prvi put će se okušati kao trener.

„Biće to težak ispit za mene. Želim da doprinesem pozitivnom energijom – nekada ima periode kada je pregrub prema sebi“, kazao je 42-godišnji Junas.

Logično je pitanje bilo kako je do saradnje uopšte došlo.

„Viđao sam ga konstantno kada sam bio u Australiji i na kraju sam razgovarao sa njegovim agentom pitavši da li Endi može da me pozove. Od tada smo razgovarali nekoliko puta, ali sam pričao i sa Ameli Morezmo. To se dešavalo u poslednje dve-tri nedelje. Veoma je dobro, mnogo sam uzbuđen što su mi postavili tako sjajno pitanje“, naveo je Bjerkman.

Ukoliko prođe „probu“, Bjerkman će sa Endijem raditi 20 nedelja godišnje – Ameli Morezmo kao glavni trener ima ugovor od 25 nedelja.

„Kako sada izgleda, Ameli i ja ćemo biti zajedno tokom nekog vremena. Delićemo se tokom tog perioda, bilo je sjajno posle razgovora sa njima. Takođe, interesantno je čuti kako su oni funkcionisali u proteklih osam-devet meseci“, zaključio je Bjerkman za „tennis.se“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve